Beau schiet man in publiek te hulp met tissues: ‘Gaat het beetje?’

Beau van Erven Dorens heeft een meneer in het publiek van zijn talkshow te hulp geschoten met tissues. Deze man, gehuld in een paars trui, werd emotioneel van een kerstreclame.

Beau van Erven Dorens © RTL

Nu Sinterklaas weer terug is naar zijn eigen land, puilen de reclameblokken direct uit van de kerstcommercials. Beau van Erven Dorens had gisteren in zijn talkshow twee gasten aan tafel zitten om die reclames te beoordelen, waaronder de beroemde opiniediva Angela de Jong. Zij is vooral fan van de nieuwe kerstreclame van PLUS (zie onderstaand).

Huilen om PLUS

Na het tonen van de PLUS-reclame ziet Beau in zijn ooghoek dat een man in het publiek in huilen is uitgebarsten. Hij loopt direct met een doos tissues op de man af. “Gaat het een beetje? Ja?”

De man grijpt direct naar een tissue om al zijn tranen weg te vegen. “Het is echt heel mooi. Geweldig.”

Beau inlevend: “Ik zag je gaan daar. Het is maar een reclame hoor.”

De man geëmotioneerd: “Een prachtreclame. Nee, heel mooi. Echt heel mooi gedaan.”

Beau: “Ik vond het ook echt heel mooi. Dit is een goede, hè?”

Familiegevoel

Waarom slaat de PLUS-reclame zo aan? Angela: “Het is heel maatschappelijk. Ook al heb je niet zelf aan den lijve ondervonden hoe het is met samengestelde gezinnen, maar er zit wel een familiegevoel in en een puber die moeite heeft met een hoop dingen en dat ze dan toch weer met z’n allen aan het kerstdiner zitten.”

Veel mensen vinden de reclame van Albert Heijn ook mooi, al is die iets minder emotioneel. “Heel eerlijk: ik heb er niet zoveel gevoel bij”, zegt Angela.

‘AH is de beste!’

Tv-kijker Victor Hopman, bekend van Twitter, vindt juist dat Albert Heijn de beste kerstreclame heeft. “De overduidelijke winnaar dit jaar. Geen emotioneel verhaal, geen cliché momenten maar gewoon een hele leuke invalshoek die super goed is uitgewerkt. Voor mij de beste van 2022”, twittert hij.

PLUS staat bij hem op twee. “PLUS heeft een naam hoog te houden qua kerstreclame, en ook dit jaar lag ik weer jankend onder de kerstboom. Het is bijna een Videoland-serie, zo goed.”

En op drie? LIDL. “De tweede reclame dit jaar waarbij ik een traantje moest wegpinken. Onverwacht ontzettend ontroerend (al zullen veel mensen er weer iets van vinden).”

Die van Aldi staat bij hem op vier, van de Jumbo op vijf. Zijn hele Twitter-draadje over de kerstreclames vindt u hier.

Reclames

De reclame van PLUS:

Die van Albert Heijn:

En die van LIDL:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Welke kerstreclame vindt u het mooist?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen