Angela de Jong klaar met Jan Slagter: ‘Seksistisch en kwaadaardig’

De liefde tussen Angela de Jong en Jan Slagter – de twee spraken altijd lovend over elkaar – is definitief over. Ze fileert hem vandaag in een van haar meest meedogenloze columns van het jaar.

Jan Slagter en Angela de Jong © BNNVARA

Angela de Jong en Jan Slagter zaten jarenlang op één lijn: zij prees zijn programma’s, hij haar columns. Op een gegeven moment pleitte de baas van Omroep MAX er zelfs voor om haar niet alleen tv-recensies, maar ook radiorecensies te laten schrijven. Na vandaag zal hij elk AD dat rondslingert op het Media Park het liefst door de shredder willen halen.

Rok over de knie

De gevreesde column van Angela is vandaag namelijk geheel gewijd aan Jan en het is allerminst positief. Sterker nog: het is een van haar meest meedogenloze columns van het jaar. De opiniediva maakt compleet gehakt van Jans optreden als Op1-Sinterklaas. Verkleed als de goedheiligman, deelde hij gisterenavond wéér een flinke sneer uit aan BNNVARA.

Het was een ‘werkelijk gênant toneelstukje’, vindt Angela. Het stoort haar vooral dat Jan het had over dat ze bij BNNVARA ’tegenwoordig allemaal in het zwart lopen, met rokken over de knie’. “Dat sloeg natuurlijk op de zaak Matthijs van Nieuwkerk en hoe directeur Suzanne Kunzeler eruit zag tijdens haar Nieuwsuur-interview.”

Seksistisch en kwaadaardig

Jan gaf Suzanne twee weken geleden een flinke veeg uit de pan in de talkshow Beau, toen Angela recht tegenover hem zat. Hij zei toen: “Dit is het straatje schoonvegen van BNNVARA wat ze deed. Dit was gewoon van: kijk eens, wij zijn zo braaf, zwart bloesje aan, haren in de knot en kijk eens hoe deemoedig ik nu mijn excuses aanbied.”

Angela vindt de aanhoudende sneren van Jan aan Suzanne’s adres walgelijk. “Dat is niet grappig, dat is ronduit seksistisch en kwaadaardig, de NPO onwaardig. (…) Dat Op1 zich voor deze rancuneuze act leent, is belachelijk.”

Verbijstering

Al weken kijkt Angela naar eigen zeggen ‘met verbijstering’ naar hoe Jan alle mogelijkheden aangrijpt om Matthijs van Nieuwkerk en vooral omroepbobo Frans Klein te verdedigen. “Ik houd het erop dat Matthijs van Nieuwkerk niet de enige was die afgelopen weken met donderend geraas van zijn voetstuk is gevallen.”

Angela is lang niet de enige die kritiek uit op Jans optreden bij Op1. Zo twittert onderzoeksjournaliste Kim van Keken: “De tenenkrommende act van Jan Slagter als Sinterklaas bij Op1 is hét bewijs dat slechts een klein clubje mannen de dienst uitmaakt bij de NPO.”

Bokito’s

Kim vindt het kwalijk. “Deze mannen denken dat alles wat ze aanraken in goud veranderen en gedragen zich daarom als Bokito’s. Ze handelen niet in publiek belang – maar alleen in eigen belang.”

Ze vervolgt: “Bij deze act zitten twee cabaretiers (Schumacher en Groot) zwijgend een beetje te knikken aan tafel. Ze hebben heus geen kritiek op MAX-baas Slagter. Ze spelen namelijk in Scrooge, een productie van Max waarvoor ze bij Op1 reclame maken. Het is nepotisme in de zuiverste vorm en we kijken er elke dag naar.”

Tweet

Mediajournalist Mark Koster:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Bent u ook een beetje klaar met Jan Slagter?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen