Zorgen over dochter Linda de Mol: ‘Moet ze nog wel naar Qatar?’

De mannen van Vandaag Inside vragen zich af of Talpa er nog wel goed aan doet om de dochter van Linda de Mol naar het WK Voetbal in Qatar te sturen. “Dat moet je niet willen, joh.”

Noa Vahle en Linda de Mol © Linda.nl

De controverse over het WK Voetbal in Qatar neemt alleen maar toe na een aantal bizarre uitspraken van oud-voetballer Khalid Salman, die ambassadeur is van het toernooi. Hij noemt homo’s geestesziek en vergelijkt vrouwen met snoepgoed. “Ze zullen onze regels moeten accepteren”, zegt hij in een Duitse documentaire.

Snoepgoed

Op de vraag waarom vrouwen in Qatar niet ongesluierd over straat mogen, klinkt het vanuit kamp-Khalid: “Stel, voor je ligt onverpakt snoepgoed – je weet niet of of iemand het heeft aangeraakt of in gebeten – en verpakt snoepgoed. Welke neem je?”

Een andere WK-ambassadeur haakt daar op in en stelt dat ‘vrouwen überhaupt niet de straat op zouden mogen’. “Het zou voor haar beter zijn om in huis te blijven, met alle rijkdom van haar vader. Waarom moet een vrouw, met al het geld en liefde, het huis verlaten? Daar heeft ze niet veel reden voor.”

Noa naar Qatar

Eigenlijk zou Hélène Hendriks naar Qatar gaan om verslag te doen van het WK Voetbal, maar Vandaag Inside wil haar hebben als gast aan tafel. Daarom is Noa Vahle, de dochter van Linda de Mol, geselecteerd.

Je kunt je afvragen of Talpa dat niet moet heroverwegen, aldus René van der Gijp. “Dat heb ik ook. Je had er beter een man naartoe kunnen sturen.”

Pittig meisje

Wilfred Genee: “Noa krijgt er natuurlijk niets voor elkaar.”

René: “Die Noa… Dat moet je niet willen, joh. Die moet je er niet naartoe sturen.”

Johan Derksen: “Het is wel een pittig meisje.”

Wilfred: “Jawel, maar je ziet toch wat daar de omstandigheden zijn.”

Valentijn

Telegraaf-sportjournalist Valentijn Driessen gaat ook naar Qatar. Het is daar allemaal heel streng, vertelt hij. “Ik heb heel veel moeten regelen. Ik heb bijvoorbeeld twee apps moeten downloaden. In een daarvan staat een barcode en daar staat ook je gezicht in en alles.”

Journalisten hoeven zich nergens onbespied te wanen, aldus Valentijn. “Overal waar je komt moet je die barcode laten zien.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen