Wilfred Genee schiet uit slof tegen studiogast: ‘Zó enorm arrogant!’

Wilfred Genee is naar aanleiding van de onthullingen over het wangedrag van Matthijs van Nieuwkerk bij zichzelf te rade gegaan of hij ook wel eens de fout in is gegaan. Ja, geeft de presentator toe.

Wilfred Genee © SBS 6

Het wangedrag van Matthijs van Nieuwkerk zet Hilversum op scherp: sommige BN’ers krijgen het er ongelooflijk benauwd van – die hebben soortgelijke trekjes – en redacteuren realiseren zich tegelijkertijd dat ze niet langer hoeven te zwijgen. Hoe zit het eigenlijk met Wilfred Genee, de succesvolste presentator van Talpa?

Wilfred zonder stress

Wilfred heeft een voor BN’er-begrippen razend druk werkschema, maar is naar eigen zeggen niet overspannen. “Stress ken ik eigenlijk niet, maar ik heb genoeg collega-presentatoren meegemaakt die zo opgefokt waren voor een uitzending dat ze niet meer konden eten. ‘Waar maak je je druk om’, dacht ik dan”, zegt hij tegen het AD.

Sommige collega’s blazen het allemaal wel heel erg op, vindt Wilfred. “Als het misgaat, zeg je dat ook gewoon. Ook goed, het kan toch?”

Misdragen?

Zeker de laatste jaren is Wilfred heel mild. “Ik weet dat ik aan het begin van mijn carrière, zeg maar tot mijn 30ste, heel ambitieus was en me dan uitsprak. Was ik lastiger. Maar zelfs in die periode had ik niet het idee dat ik heel extreem was. Ik denk dat in de laatste twintig, vijfentwintig jaar zo’n drie keer boos ben geweest.”

Eén keer is hij goed uit zijn slof geschoten. “Ik vroeg het aan Wieke, onze visagiste met wie ik vijftien jaar werk. Ze herinnerde zich een meisje van een missverkiezing dat aanschoof bij Tour du jour. Die was zo ongelooflijk arrogant, dat ik gezegd zou hebben: ‘Hallo? Contact? Wat zijn wij aan het doen?’ De enige keer, zei Wieke.”

Monsters

Beau van Erven Dorens vindt het goed wat Wilfred hier doet. “Als er nou iets is wat uit deze beerput goed naar voren komt, vind ik, is het wel dat iedereen bij zichzelf te rade gaat”, heeft hij gezegd in zijn eigen talkshow. “De presentatoren ook, want wij scheppen allemaal monsters.”

Hij vervolgt: “Mensen zoals ik worden allemaal monsters langzaam. De redacteuren ook, van: we hoeven dit dus helemaal niet te pikken, we moeten gewoon opstaan. Zo zijn er allerlei discussies, maar het heeft allemaal tijd nodig.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Voor wie zou u liever werken?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Zou u René le Blanc op uw rode loper willen hebben?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen