Wendy van Dijk flink te kijk gezet, Boulevard opent met carrièredip

Wendy van Dijk wordt keihard aangevallen door de mensen van RTL Boulevard. De showrubriek besloot gisterenavond te openen met het nieuws dat haar tv-carrière in een afschuwelijke dip zit.

Wendy van Dijk en RTL Boulevard © RTL Boulevard

Het zit allemaal niet mee voor Wendy van Dijk. Er wordt tegenwoordig meer gepraat over de kijkcijfers van haar programma’s dan over die programma’s zelf. Die zijn namelijk schrikbarend laag. Ook haar huidige programma Liedje op het Eerste Gezicht scoort flink beroerd, eigenlijk een beetje zoals álle hedendaagse formats van John de Mol.

Frank slacht Wendy af

De vooruitzichten voor Wendy zijn zó slecht dat RTL Boulevard er gisterenavond de uitzending mee opende. “Wendy van Dijk kan natuurlijk terugkijken op een enorm succesvolle tv-carrière, maar de laatste jaren heeft ze het wat lastig”, aldus Frank Dane, de BN’er-knuffelaar die bij Boulevard overduidelijk de autocueteksten van de redactie moet oplezen.

Dan: “Ja, het wil maar niet lukken voor Wendy van Dijk om de nieuwe Yvon Jaspers te worden. Als presentator van datingprogramma’s komt ze nog niet lekker uit de verf. Na het mislukken van Flirty Dancing en Cupido Ofzo is ook haar laatste en nieuwste liefdesprogramma, Liedje op het Eerste Gezicht, nog geen dijk van een hit.”

‘Het voelt te gekunsteld’

Kijkcijferexpert Tina Nijkamp, de nieuwste schrik van Hilversum, mag vervolgens haar analyse geven. “Ik denk dat het een beetje te gekunsteld voelt voor veel kijkers, omdat er ook weer een prijs aan gekoppeld is: je kunt geld winnen. Ik denk dat datingformats eigenlijk vooral succesvol zijn als ze zeg maar heel natuurlijk overkomen, zoals Boer Zoekt Vrouw.”

Het is volgens haar niet authentiek genoeg. “Ik vond het programma best goed in elkaar zitten: leuke liedjes, leuke kandidaten, leuke verhalen. Volgens mij is dat het niet. Volgens mij is het toch echt dat je denkt als kijker: nou, zijn die mensen nou écht op zoek naar een nieuwe liefde?”

‘Wéér een flop’

Jeroen Kijk in de Vegte, de voice-over van Boulevard, spaart Wendy niet: “Wéér een flop dus op Wendy’s tv-CV en dat doet toch pijn.”

Tina: “Voor Wendy van Dijk is dit natuurlijk absoluut niet leuk. Ze had eerst in de zomer natuurlijk Wie Kent Nederland; dat scoorde ook al niet zo goed, en ze heeft hiervoor ook al een aantal datingformats gedaan. Nu is het wel zo dat datingformats het heel vaak niet goed doen.”

Ligt het aan Wendy of aan het format? “Ik denk niet dat het met Wendy van Dijk zélf te maken heeft. Het heeft echt met het format te maken.”

John baalt

Jeroen vervolgens: “En dus zal ook John de Mol als bedenker van het programma na het zien van de kijkcijfers met het verkeerde been uit bed stappen.”

Tina: “Ik denk niet dat John de Mol een hele leuke zondag heeft, want natuurlijk wil hij ook dat dit programma scoort. Het is eigenlijk een van de weinige formats dit seizoen die hij lanceert.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat RTL Boulevard ook nog zo over Linda en Wendy bericht als ze weer bij RTL horen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen