Waylon onder vuur na onthulling over erectieproblemen: ‘Heel slap’

Waylon ligt flink onder vuur na zijn onthulling dat hij vanwege erectieproblemen is vreemdgegaan van Bibi Breijman. Veel mensen vinden het een heel slap excuus. “Dat heet pas omdenken!”

Raven van Dorst en Waylon © NPO

Het imago van Waylon staat zwaar onder druk omdat hij zijn vriendin Bibi Breijman op een wel héél akelig moment heeft bedrogen, namelijk terwijl zij hoogzwanger en met de nodige gezondheidsklachten thuis op de bank zat. De zanger liet daarna weten dat hij is vreemdgegaan vanwege allerlei demonen in zijn hoofd.

Waylon over demonen

Waylon vindt de kritiek die hij heeft gekregen op zijn demonenuitspraak onterecht, vertelt hij in Boerderij Van Dorst. “Ik begrijp dat het woord ‘demonen’ voor een heleboel mensen een ding was, van: ja, het is lekker makkelijk om het daarop af te schuiven. Maar niemand heeft ook maar enig idee van wat er bij jou speelt of bij jou thuis speelt.”

Dan begint hij vaag te vertellen wat hij nou precies bedoelde met die demonen: “Het geeft ook een soort opening voor iets wat niet alleen bij mij speelt, weet je wel. Ik ben niet de enige gozer of de enige man die dealt met onzekerheden of noem maar op, weet je wel.”

Erectieproblemen

Raven van Dorst verbaasd: “Is het een mannending, ja?”

Waylon: “Ja, absoluut.”

Raven: “Wat dan?”

Waylon: “Ehm, nou oké, weet je wat, f*ck it. Door het leven, door wat dan ook, weet ik veel wat, zijn er blokkades in mijn hoofd gekomen die ervoor gezorgd hebben dat het beneden gewoon niet meer lekker werkte.”

Raven na een korte stilte: “Je… Je… Je… L*l?”

Waylon: “Ja, precies dat, weet je wel. Weet je hoe f*cked up dat is?”

Raven: “Ja, dat is wel een mannending, ja.”

‘Vanuit paniek’

Waylon: “Dat is geen excuus, verre van, maar het is wel het demoon waar ik het over had. Ik ben gewoon een tyfusl*l geweest die een ongelooflijk stomme fout heeft gemaakt en die een probleem die hij had is gaan oplossen met iets wat nog veel grotere problemen heeft veroorzaakt.”

Raven: “Vanuit een soort onzekerheid?”

Waylon: “Vanuit paniek. Ja. Ik had verder niets nodig.”

Raven: “Om aan jezelf te bewijzen dat het nog kon? Of hoe moet ik dat dan voor me zien?”

Waylon: “Nou, op zoek gaan naar datgene wat het prikkelt. Het is heel heftig om als man te ervaren van: hé, f*ck, m’n shit werkt niet, man, what the f*ck is er aan de hand?”

Advocaat van duivel

Medegast Frédérique Spigt vindt het ‘bijzonder’ dat Waylon het allemaal ‘durft te zeggen’, maar: “Dan nog… Nou zal ik even de advocaat van de duivel zijn. Het blijft natuurlijk toch wel gek dat jij dat bij iemand anders uit moet proberen.”

Waylon: “Maar dat is de paniek. Het meest mannelijke dat je bezit kun je op dat moment niet delen.”

Frédérique: “Voor mannen is die l*l ook zó belangrijk, hè? Ja, nee, ik heb er helemaal geen ervaring mee joh. Ik heb er geen, dus ik heb geen idee.”

Raven: “Ik heb er zes! Die liggen allemaal bij mij onder het bed! (…) Ik denk dat je wel echt de twee meest verkeerde mensen hebt getroffen om je erectieproblemen mee te bespreken!”

Waylon: “Nee hoor! Want ik heb er geen problemen meer mee! Dat is het mooie.”

Felle kritiek

De onthulling van Waylon komt hem op flink wat kritiek te staan. “Zijn piep werkte thuis niet meer en dus even lekker buitenshuis n**ken om te kijken waar het aan lag. Dat heet pas omdenken”, twittert Bas.

De boze Villanelle: “😂 Echt. Zijn vrouw is zwanger, zwangerschapsvergiftiging? Maar Waylon maakt zich zorgen om zijn 🐛?”

Evert Santegoeds in Shownieuws: “Het is echt wonderbaarlijk moet ik zeggen. Hij heeft mannelijk Nederland een nieuw excuus gegeven om vreemd te kunnen gaan.”

Tooske Ragas: “Zo klonk het wel een beetje.”

Heftig voor Bibi

Evert: “Ik heb deze nog nooit gehoord. Deze verrassende draai die hij eraan geeft komt flink aan en zal morgen bij het koffieapparaat bij heel wat mensen voor gespreksstof zorgen.”

Leontien van Moorsel: “Maar dit is toch weer heftig voor Bibi?”

Evert: “Dat het op haar niet lukte?”

Iris van Lunenburg: “Denk je dat het nodig is om dit te zeggen? Die vrouw heeft al het een en ander over haar heen gekregen destijds. Nu krijgt ze weer dit te horen, nu komt dit weer in de openheid.”

Evert: “Van dat Bibi dus te weinig zou hebben geprikkeld.”

Leontien: “Het is toch wel heftig als je zegt: ‘Ik krijg geen erectie meer bij mijn eigen vrouw of vriendin.’”

Tweet

Een kritische tweet over Waylon, waaronder veel wordt gediscussieerd:

Fragment

Een fragment:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Waylon is vreemdgegaan vanwege erectieproblemen. Goede reden?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen