Tim den Besten aangevallen bij Eva Jinek: ‘Dit is echt niet chic’

Tim den Besten is gisterenavond aangevallen in de talkshow van Eva Jinek, omdat hij relatief casual gekleed naar zijn interview met koning Willem-Alexander ging. “Dit is niet echt chic.”

Tim den Besten en Antoinnette Scheulderman © RTL 4

Voor een of ander kinderprogramma heeft Tim den Besten een tv-interview gehouden met niemand minder dan koning Willem-Alexander. De presentator werd op het paleis uitgenodigd, maar verscheen daar niet in een colbertje. Hij zag er redelijk casual uit met een polootje en een paar sneakers (zie onderstaand).

‘Waarom ging jij zo?’

Antoinnette Scheulderman vindt het niet netjes van Tim. De journaliste, miljonairsvrouw en vriendin van Linda de Mol sprak hem er gisterenavond op aan in de talkshow van Eva Jinek. “Ik was alleen benieuwd waarom jij zo casual gekleed naar de koning ging.”

Tim: “Ja, ik weet niet zo goed hoe ik… Ik heb er wel over nagedacht, want die polo heb ik gekocht bij de Bijenkorf. Of bij een andere… De V&D. O, dat is heel lang geleden. Ik heb ook mijn rode sokjes leuk.”

Eva Jinek: “Dit was wat jou betreft gekleed?”

‘Vind jij dit gekleed?’

Antoinnette pinnig: “Dit vind jij gekleed? Maar jij hebt een spijkerbroek aan.”

Tim: “Nee, dit is een corduroy.”

Antoinnette: “O, dat is een corduroy, oké.”

Tim: “Een ribbroek. Maar ik heb er wel over nagedacht en ik dacht ook een beetje… Sowieso maak ik een kinderprogramma en ik zou gewoon zo naar de koning gaan. Ik vind dat ik er netjes uitzie. Waarom zou ik ineens in een driedelig pak of rokkostuum komen? Dan voel ik me ook een beetje opgelaten en daar word ik niet beter van.”

Uitblinkerslunch

Antoinnette is ook weleens op het paleis geweest, namelijk tijdens de zogeheten uitblinkerslunch. Tim: “Wat had jij aan?”

Zij daarop: “Daarom denk ik eraan. Toen was hij nog kroonprins. Maar toen heb ik echt heel nette kleding aangetrokken. Ik kleed me wel naar degene die ik interview en ik vind iemand… Het is toch de koning. In elk geval: ik had toen gekozen om me wat netjes aan te kleden.”

Blunder

Antoinette blunderde flink tijdens die lunch. “Ik zat aan tafel bij Máxima en toen vroeg ik op een gegeven moment aan haar welke tijdschriften ze las. Dat was kennelijk een impertinente vraag. Ik weet niet hoe het erop kwam, want het is tien jaar geleden, maar ik vroeg het rechtstreeks en ik merkte ook dat het niet een heel goede vraag was.”

Ze vervolgt: “Ik voelde me een beetje opgelaten. Ze maakte duidelijk dat dat een vraag was die je niet stelde aan haar. Het was in elk geval zó duidelijk dat ik voelde dat ik een beetje rood werd, dat het een beetje gênant was eigenlijk.”

‘Niet zo zuur!’

Tim gevat: “Dat heb ik dan weer niet gedaan bij de koning.”

Antoinnette bitchy: “Nee, jij hebt geen gênante vraag gesteld. Ik zag er dan wél chic uit.”

Eva lachend: “Hahaha. Niet zo zuur jongens! Het is vrijdagavond, doe even lief!”

Outfit

De koninklijke outfit van Tim:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat Tim den Besten de koning schoffeert door in een corduroy en polo op te dagen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen