RTL 4 ontkent kijkersbedrog Eva Jinek: ‘Het is níet in scène gezet’

RTL 4 ontkent dat Eva Jinek kijkersbedrog pleegt. De recente incidenten met recalcitrante studiogasten zijn volgens een woordvoerder van de zender absoluut niet in scène gezet.

Eva Jinek © RTL

Eva Jinek haalt de laatste tijd alleen het nieuws als er zich weer iemand misdragen heeft in haar studio. Van de tepelvrouw tot de tafelplakker en van de tokkiesupporters tot de Qatar-schreeuwers van gisteren: het houdt maar niet op met al die incidenten. Volgens Vandaag Inside-ster Job Knoester is het allemaal in scène gezet door Jinek.

Niet in scène gezet

RTL 4 ontkent dat nu expliciet in een reactie aan het AD. De zender heeft begrip voor de discussies die er leven. “Maar wij vinden wel dat die onderwerpen aan tafel moeten worden besproken op een nette manier. Helaas is er nu al een aantal keer misbruik gemaakt van onze gastvrijheid en dat betreuren we.”

De zender: “Voor de duidelijkheid gaat het hier dus niet om statements die in scene zijn gezet, want daar zouden we als programma nooit aan meewerken en dat hebben we voor de duidelijkheid in het verleden ook nooit gedaan.”

‘Gel*l!’

Wat vindt columnist Jan Dijkgraaf van deze reactie van RTL? “Gel*l. John van den Heuvel was te gast. Er was dus optimale security”, twittert hij.

En mediajournalist Jarco Kriek: “Het is één van de twee. Of de bewaking van John van den Heuvel is zo lek als een mandje. Of dit is van begin tot het einde in scène gezet om de tegenvallende kijkcijfers van Jinek te boosten. Kiest u maar!”

Hoogste prioriteit

Wat zegt RTL daarover? Het is toch wel gek dat dit kan gebeuren als John van den Heuvel in de studio zit? “Veiligheid heeft uiteraard onze hoogste prioriteit, al kunnen we niet in gaan op vragen over de exacte veiligheidsmaatregelen.”

Hoe wordt dit nu verder opgepakt? “We zullen in de uitzending van vanavond hier dan ook zeker op terugkomen.”

Angela kritisch

Angela de Jong is daar héél erg benieuwd naar. “De makers van Jinek moeten pijlsnel maatregelen treffen om te voorkomen dat het nog een keer gebeurt. Dit soort incidenten komt de geloofwaardigheid van het programma niet ten goede”, schrijft ze in haar AD-column.

Ze besluit: “Wat is het volgende? Een radeloze bijstandsmoeder die opstaat om luidkeels haar huishoudboekje voor te lezen? Of een streaker voor de bio-industrie? Alleen al het idee is bijna reden om niet te kijken vanavond.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat John van den Heuvel wel veilig is bij Eva Jinek?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen