Rick Brandsteder schrikt van uitlekken verslaving: ‘Hij loog eerst’

Rick Brandsteder is er flink van geschrokken dat zijn opname in een afkickkliniek is uitgelekt via Shownieuws. Hij loog eerst toen het programma hem daarover belde, onthult Bart Ettekoven.

Bart Ettekoven en Rick Brandsteder © SBS 6, RTL 4

Na het uitlekken van filmpjes waarop Rick Brandsteder dronken over een luchthaven loopt, hebben vrienden en familie er kennelijk op aangedrongen dat hij zichzelf laat helpen. Gisteren werd bevestigd dat de presentator van Expeditie Robinson zich heeft laten opnemen in een afkickkliniek in Zuid-Afrika.

‘Waar is hij mee bezig?’

Shownieuws kreeg het nieuws binnen via een tipgever, legt deskundige Bart Ettekoven uit. “We kregen op een gegeven moment de tip binnen dat hij op het vliegtuig was gesignaleerd richting Zuid-Afrika. Toen deden wij een beetje een-en-een-is-twee, want het was al een tijdje stil rond Rick. We vroegen ons af: ‘Waar is hij mee bezig?’”

Hij vervolgt in de showrubriek op SBS 6: “We wisten natuurlijk wel dat de opnames van Expeditie Robinson waren afgelopen, maar daarna was het ook op zijn sociale media helemaal doodstil. Wij dachten: laten we toch eens in de telefoon klimmen om te vragen hoe het met onze beste Rick is.”

Rick jokkebrokt

Bart vertelt dat zijn redactie besloot om Rick even op te bellen. “Toen hoorden we dat hij inderdaad in het buitenland zat, want dat hoor je dan aan de overgangstoon. Toen nam hij op en ontkende hij in eerste instantie, omdat wij het gerucht hadden gehoord dat hij in een afkickkliniek zou zitten en we hem ernaar vroegen dat hij daar zou zitten.”

Rick jokkebrokte aanvankelijk een beetje, aldus Bart. “Hij zei: ‘Nee hoor, daar is niets van waar’, maar later kwam hij toch terug op zijn eerdere antwoord en liet hij ons weten dat hij daar inderdaad zat, maar dat hij er eigenlijk niet zoveel over kwijt wilde en dat hij hoopte dat wij zijn privacy en rust zouden willen respecteren.”

Sterktewens

Daar geeft Shownieuws ook gewoon gehoor aan, aldus Bart. “Dat doen wij ook vanzelfsprekend, dus we hebben de telefoon opgehangen en hem heel veel sterkte gewenst.”

Wél besloot de redactie om direct even contact op te nemen met het management van Rick, maar zij wilden niet reageren. “Dat wilden ze niet, behalve dat ze vertelden dat ze heel trots zijn dat Rick aan zichzelf werkt.”

Drank en drugs

Waar gaat Rick eigenlijk van afkicken? “Als we even inzoomen op het verleden van Rick zijn er wel wat alcoholgerelateerde problemen geweest. In 2008 en 2009 waren er wat incidenten. Hij heeft een keer een gevecht gehad bij de Toppers en is een keer slaags geraakt met andere gasten op het Leidseplein. Daar kreeg hij een taakstraf voor.”

Bart besluit: “Het leek juist weer heel goed met hem te gaan. Ik zeg ook niet dat het nu weer helemaal niet goed met hem gaat, maar we denken – en dat is pure speculatie – dat het gaat om een alcohol- en drugsprobleem. Dat is ook waarom je meestal naar Zuid-Afrika gaat.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat de NPO opdrachtgever kan zijn van het onafhankelijke onderzoek naar Matthijs van Nieuwkerk?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen