René van der Gijp denkt dat Eva Jinek liegt, ook Aran Bade kritisch

René van der Gijp denkt dat Eva Jinek liegt als ze zegt dat geen van haar recente talkshowincidenten in scène zijn gezet. Vooral die van eergisteren, met de Qatar-roepers, vindt hij verdacht.

René van der Gijp en Eva Jinek © SBS 6, RTL 4

Eva Jinek heeft haar uitzending gisterenavond geopend met een uitgebreide reactie op de recente ordeverstoringen in haar talkshow. Ze ontkent de geruchten dat die in scène zijn gezet door haar redactie. “Voor alle duidelijkheid: we wisten niets van deze acties af. Wij, ikzelf, zouden nooit meewerken aan een vooropgezet plan.”

Eva ontkent alles

Het zou kijkersbedrog zijn als deze acties door Eva in scène zijn gezet, maar ze ontkent dat daar sprake van is. “Dat hebben wij nog nooit gedaan en nu ook niet. Los daarvan: dit mag niet gebeuren. Wij zijn natuurlijk verantwoordelijk voor alles wat hier in de studio gebeurt. Deze incidenten zijn voor ons dus ook een les.”

De beveiliging van haar talkshow is direct opgeschroefd, aldus Eva. “Wat wij tot nu toe geregeld hadden was blijkbaar niet genoeg. We hebben de maatregelen aangepast en we hopen oprecht dat dit nooit meer gebeurt.”

Gijp gelooft het niet

Vandaag Inside is erg kritisch over Eva. Ze geloven haar niet, vooral niet na het incident met de Qatar-roepers. Tafelgast Hélène Hendriks: “Ik vind wel: dit is nou de zoveelste keer… Ik word er nou wel een beetje moe van. Nou moet er wel iets gebeuren.”

Johan Derksen: “Ik kan me niet voorstellen dat het geen afgesproken werk is.”

René van der Gijp: “Nee joh, dit waren twee jongens van een castingbureau. Dat waren jongens van een castingbureau dit, natuurlijk.”

Johan: “Maar dan zit je wel héél erg te wachten op kijkcijfers, hè, als je dit soort dingen doet. En ze had haar drogisterijshirtje niet eens aan. Ik heb gekke dingen gedaan in die 24 jaar, maar nog nooit met een Kruidvat-shirtje aan gezeten.”

‘Dit was opgezet’

René is ervan overtuigd dat RTL 4, de redactie van Jinek én Eva zelf aan het liegen zijn. “Dit was opgezet, ja. Deze jongens denken dat Qatar achter Bunnik ligt. Die hebben echt geen idee. Zo stonden ze er ook bij. Nee, dit waren geen activisten.”

Wilfred: “Maar dat heeft zo’n programma toch niet nodig, of juist wel?”

Hélène: “Ik geloof niet dat het vooropgezet is.”

René: “Wel waar, lieverd.”

Hélène: “Nee, ik geloof het niet.”

René: “Natuurlijk wel.”

Aran Bade kritisch

Aran Bade, de sterverslaggever van RTL Boulevard, is vooral kritisch over Eva’s stunt voor de Kruidvat. Ze maakt uitgebreid reclame voor de drogisterijketen, maar ontkent daar geld voor te krijgen. “Kruidvat is de grote winnaar. We hebben het er nu weer heel lang over. Ik vind het niet handig”, zegt hij.

Hij vervolgt: “Ik denk echt dat ze er niet betaald voor heeft gekregen, maar die foto straalt in alles uit: ‘Kom naar de Kruidvat! De Witte Reus is in de aanbieding!’ Eva Jinek heeft het ook niet nodig, dus ik snap niet dat er niets achter zit. (…) Met 320 duizend volgers is niks onschuldig, Luuk, als je dat zomaar plaatst.”

Relschoppers

Eva met de relschoppers:

Juice

Het juicekanaal Juice Channel mengt zich ook in de discussie:

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen