Peter R. de Vries wees horrorhulpje Matthijs van Nieuwkerk terecht

Peter R. de Vries is een van de weinige mensen die Dieuwke Wynia, het schreeuwende horrorhulpje van Matthijs van Nieuwkerk, terecht heeft gewezen. “Hij noemde haar hard en onaardig.”

Dieuwke Wynia en Peter R. de Vries © NPO, RTL

Het wangedrag van Matthijs van Nieuwkerk en zijn horrorhulpje Dieuwke Wynia is voor de meeste gasten van De Wereld Draait Door nooit zichtbaar geweest, omdat het zich allemaal afspeelde op de redactieruimte. In elk geval één keer was een BN’er daar wél getuige van, namelijk Peter R. de Vries.

Krijsende Dieuwke

Matthijs Kleyn, die als Jakhals Thijs enige tijd verslaggever was voor De Wereld Draait Door, herkent zich ten zeerste in de Volkskrant-onthullingen over in elk geval Dieuwke. Hij deelt bovendien de ervaringen van RTL Boulevard-presentator Lex Uiting, die in zijn tijd als Jakhals werd uitgekafferd door deze boosmevrouw.

Met naam en toenaam weidt Matthijs op de RTL Boulevard-site uitgebreid uit over zijn bizarre avontuur als DWDD-verslaggever. “Mijn beeld van vooral Dieuwke veranderde snel. In ochtendvergaderingen kon ze enorm uitvallen. Dan begon ze tegen jonge redacteuren te krijsen.”

Doodsbang

Aanvankelijk dacht Matthijs dat het een grapje was. “Maar de redactie bleek doodsbang voor haar te zijn. Ik werd dat ook. Hoe groter de angst werd, hoe meer een complimentje betekende. Soms appte ze me al tijdens de uitzending dat mijn filmpje fantastisch was.”

En de volgende ochtend? “Trapte ze je van het voetstuk af. Dan moest ik op kantoor komen en dan schreeuwde ze tegen me. Dan moest ik uitleggen hoe ik het in mijn hoofd haalde om zoiets aan te leveren. Ik snapte pas na een tijdje wat er dan gebeurd was: Matthijs was na de uitzending naar haar toegelopen en deelde haar mee wat hij allemaal slecht vond.”

Peter grijpt in

Het dieptepunt was toen Matthijs een filmpje had gemaakt over Ramses Shaffy, maar dat die de uitzending niet haalde. “Ik ging naar de studio om Dieuwke ervan te overtuigen het toch uit te zenden, omdat het echt heel mooi was. Ten overstaan van iedereen schold ze me krijsend uit. Hoe ik het in mijn hoofd haalde om haar tegen te spreken. Ik schrok en viel stil.”

En toen? “Niemand zei iets, behalve Peter R. de Vries, die er was vanwege Ajax. Hij zei kalm tegen haar dat hij haar toon ‘hard en onaardig’ vond en zei benieuwd te zijn naar mijn filmpje. De volgende dag werd het alsnog uitgezonden.”

Thijs’ verhaal

Het hele schokkende verhaal van Matthijs kunt u lezen op de RTL Boulevard-site:

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen