Paul de Leeuw: ‘Talkshowgast Rob de Wijk ziet er erg slecht uit’

Paul de Leeuw vindt het ongelooflijk onverstandig als mediaprominenten op Twitter zitten. Je ziet aan talkshowgast Rob de Wijk hoe slecht je er daarvan gaat uitzien, zegt hij.

Rob de Wijk en Paul de Leeuw © NPO

Hoogleraar Rob de Wijk is een deskundige op het gebied van internationale betrekkingen en daarom zit hij regelmatig aan allerlei talkshowtafels. In het dagelijks leven is hij ook buitengewoon actief op het sociale medium Twitter, maar volgens oud-Op1-presentator Paul de Leeuw kan hij dat maar beter niet doen.

Afgepeigerde Rob

Zelf kijkt Paul naar eigen zeggen niet op sociale media. “Dat doe ik niet, ik zit alleen op Instagram. Het is ongezond. Kijk naar Rob de Wijk, die ziet er altijd zo afgepeigerd uit. Niet vanwege zijn oorlogsanalyses, maar omdat hij altijd op Twitter zit. Dan denk ik: man hou op. Waarom zou hij dat doen?”, zegt hij in het AD.

Je hoeft maar je naam in te vullen op Twitter en de doodsverwensingen vliegen je om de oren, aldus Paul. “Op social media roepen mensen weleens naar me: ‘Je tijd is voorbij. Je kunt beter in je kist gaan liggen’. Dan zou je kunnen denken: je kan maar beter jong sterven, op het hoogtepunt”, zegt hij. Maar: “De dood, daar heb ik geen trek in.”

Spijt van Op1

Rob de Wijk is met name vaak te vinden in Op1. Zelf heeft Paul die talkshow ook nog een tijdje gepresenteerd, maar hij werd uitgejoeld door de kijker. “Het was een meerkoppig monster. De VARA wilde op vrijdagavond een amusement-achtig programma, maar toen viel na een paar uitzendingen het kabinet.”

En toen? “Ik zei: laat Jeroen Pauw het doen, maar toen kwam de domme opmerking (zet een hooghartige stem op): ‘Een presentator van Op1 moet álles kunnen, Tijs van den Brink wil ook liever geen songfestival doen’. Ik had gewoon moeten zeggen: ik doe het niet. Vanaf toen was ik eigenlijk al gecanceld bij Op1.”

Interview

Het AD-interview met Paul:

Fragment

Bewegende beelden van Rob:

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen