Özcan Akyol krijgt woeste brief van lezer: ‘Waarom zit jij bij VI?!’

Özcan Akyol stemt niet iedereen tevreden met zijn optredens in de talkshow Vandaag Inside. Een lezer van zijn rubriek in de VARAgids is zelfs ronduit woest. “Je bent van een voetstuk gevallen.”

Özcan Akyol © SBS 6

Het is volgens kijkcijferkenner Tina Nijkamp evident: als Özcan Akyol aan tafel zit, dan scoort Vandaag Inside altijd beter dan gewoonlijk. De presentator is dus behoorlijk in trek als gast aan tafel bij Johan Derksen, Wilfred Genee en René van der Gijp. Toch is niet iedereen enthousiast: hij heeft namelijk een woeste brief ontvangen van een VARAgids-lezer.

Van voetstuk gevallen

Özcan heeft elke week een rubriek in de VARAgids waarin hij brieven van lezers beantwoordt en ditmaal heeft hij er eentje gekregen van meneer Theo Coolen. Hij vindt het onbegrijpelijk dat de presentator zich ‘verlaagt’ tot een programma als Vandaag Inside.

Meneer Theo schrijft: “Beste Eus, een vraagje, waarom ga jij in zo’n infantiel programma met Johan Derksen en Van der Gijp zitten. Een stelletje impotente oude lullen. Voor mij ben je van je voetstuk gevallen. Jammer.”

Özcan reageert

Het lijkt erop dat Özcan niet echt onder de indruk is. “Ik weet niet of ik zo graag op uw voetstuk wil staan, als u zulks schrijft. Het is een prettig programma en anders dan u misschien altijd dacht, past het ook wel bij mijn karakter, dat zich niet eenvoudig laat definiëren”, reageert hij.

Hij vervolgt met wartaal: “Voor de rest moet ik nu aan de woorden van mijn vader denken: ‘Ik heb zin in colavieux.’ Dat was zijn lievelingsdrankje. Hij dronk elke avond een fles leeg en dan werd zijn vreselijke karakter enorm uitvergroot. Ik heb ook drie jaar colavieux gedronken, daar werd ik geen mooier mens van. Nu drink ik alleen nog Pepsi Max.”

Bevriend met Matthijs

De laatste tijd wordt Özcan er aan de VI-tafel regelmatig aan herinnerd dat hij goed bevriend is met de in opspraak geraakte Matthijs van Nieuwkerk. “Waarom wil je steeds zo benadrukken dat ik goed bevriend ben met hem? Ik ben ook verrast door wat ik las, hè?”, zei hij vorige week tegen Wilfred.

Özcan ontkent dat hij in zijn tijd als tafelheer iets gezien heeft. “Ik wist helemaal niet dat het er zo aan toeging. Als gast kom je om 18.15 uur aan, die redactie daar is helemaal afgezonderd en in een ander gebouw. Je doet de show van 19.00 tot 20.00 uur en dan ben je weg. Hoe moest ik het weten? Voor mij was het ook een heel onaangename verrassing.”

Ongeloof

Niet iedereen gelooft dat. Volgens columnist Jan Dijkgraaf móet Özcan er wel van geweten hebben. “Eus heeft er dus ook vijf jaar gezeten. Je weet het na één jaar al! Als je een jaar ergens regelmatig komt, dan zie je al wat de verhoudingen zijn. Als je een beetje mens bent, weet je het gewoon precies.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat Özcan Akyol van zijn voetstuk is gevallen door zijn deelname aan Vandaag Inside?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen