Nicolette van Dam stopt geruisloos met slinkse snoepjeszwendel

Nicolette van Dam is geruisloos gestopt met haar sluwe handel in ongezonde snoepjes. Een jaar geleden werd ze hiervoor op de vingers getikt en kennelijk is de boodschap goed aangekomen.

Nicolette van Dam © Instagram

Ze proberen continu om de gekste dingen aan hun achterban te slijten: Bas Smit en Nicolette van Dam. Vorig jaar begonnen ze met de verkoop van ‘groentegummies’ voor kinderen; dat zou hartstikke gezond snoepen zijn. Wat blijkt? Die dingen zaten vol met suiker en Foodwatch gaf het tweetal een enorm harde tik op de vingers.

Stiekem gestopt

Bas en Nicolette kregen vervolgens ook nog eens de gevreesde Teun van de Keuken over zich heen. Hij maakte gehakt van het olijke tweetal: “Net als Giel Beelen (druppels) en Lieke van Lexmond (edelstenen en druppels) wil ze met een vleugje misleiding en een flinke dosis flauwekul geld verdienen aan sukkelaars die voor verkooppraatjes vallen.”

Het zweet brak aan alle kanten uit bij dit koppeltje, want negatieve publiciteit kunnen ze absoluut niet gebruiken. Hun hele handel en wandel is immers gebouwd op het lachen, gieren en brullen in hun Instagram-stories. Wat blijkt? Ze zijn stiekem gestopt met de verkoop van die Let’s-snoepjes, ontdekt het AD vandaag.

Nicolette zwijgt

Sterker nog: zelfs nu het AD het ontdekt heeft, wil Nicolette er niets meer over kwijt. Volgens haar woordvoerder zijn die ongezonde snoepjes al ‘een tijdje niet meer te krijgen’. “Nicolette heeft besloten zich op andere zaken te focussen.”

Het feit dat Nicolette gestopt is met haar snoepjeszwendel bewijst volgens Foodwatch-baas Nicole van Gemert dat het gezonder laten lijken van snoep niet loont. “Van Dam zei vorig jaar dat ze de producten en hun communicatie daarover gaan aanpassen. Dat het product nu helemaal is verdwenen geeft wel aan dat aanpassen niet kan.”

Oftewel, concludeert het AD: “Suiker is suiker, snoep is snoep.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Heeft u sympathie voor Nicolette van Dam?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Zou u René le Blanc op uw rode loper willen hebben?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen