Moordenaar Pim Fortuyn heeft geen zin in podcast Ruud de Wild

Volkert van der Graaf, de moordenaar van Pim Fortuyn, heeft de uitnodiging om te gast te zijn in de podcast van Ruud de Wild naast zich neer gelegd. “Het gaat niet door, want hij wil niet.”

Ruud de Wild en Volkert van der Graaf © Linda Stulic, RTL

De moord op Pim Fortuyn schokte in mei 2002 het hele land. Vlak voordat hij werd doodgeschoten, was de politicus twee uur te gast in het programma van Ruud de Wild. De presentator heeft daardoor een trauma opgelopen. Inmiddels is de moordenaar van Pim, Volkert van der Graaf, alweer tweeënhalf jaar een vrij man.

Volkert wil niet

Volkert heeft nooit een media-optreden gegeven. Na zijn vrijlating liet hij weten zijn straf te hebben uitgezeten en dat de zaak daarmee afgedaan is voor hem. “Iedereen heeft de waarom-vraag, maar ik ga mezelf niet verantwoorden”, zei hij in Brandpunt.

Ondertussen zit Ruud nog met een hoop vragen. Die zou hij Volkert graag willen stellen in zijn podcast 30 Minuten Rauw, maar daar heeft de moordenaar van Pim helemaal geen zin in.

‘Gaat niet door’

Ruud heeft een ‘nee’ teruggekregen van Volkert. “Het gaat niet door, want hij wil niet. Volkert van der Graaf wil helemaal geen contact. Met niemand niet eigenlijk. Dat heb ik geprobeerd, overigens ook nog via zijn advocaat, maar die heeft ook gezegd: ‘Geen interesse.’”

Ligt het aan Ruud? Zien we Volkert straks bijvoorbeeld wel in Open Kaart van Robbert Rodenburg? “Nee, dat denk ik ook niet. Ik denk dat hij ervoor gekozen heeft… Ik denk dat mensen hem überhaupt ook niet meer herkennen.”

Kale hoofd

Wat zou Ruud hem willen vragen? “Waarom haal je de trekker over? Hij had het misschien op een andere manier kunnen doen. Hij had zich ook vast kunnen lijmen aan Fortuyn, aan zijn kale hoofd. Of aan zijn auto.”

Dit was allemaal zo bruut en nu weten we helemaal niks. Nog steeds niet.”

Nuchter

Het blijft dus bij de uitspraken die Volkert deed tegen een informant van Brandpunt. “Ik hoef toch niks te verantwoorden ofzo. Ik heb iets gedaan, straf gehad, klaar weet je. Ik sta er vrij nuchter in. Heb ook niet zoiets van: ik wil mezelf profileren. Of op de voorgrond. Dat is gewoon mijn hele attitude”, zei hij tegen hem.

“De vraag waarom? Daar ga ik niks over zeggen. Voor mezelf weet ik wat ik gedaan heb en waarom. En andere mensen, tja…”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Ruud de Wild wil moordenaar Pim Fortuyn interviewen. Walgelijk of interessant?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen