Moeder Rick Brandsteder bevestigt drankprobleem: ‘Tot het gaatje’

De moeder van Rick Brandsteder bevestigt dat een drankprobleem de reden is dat hij zich heeft laten opnemen in een afkickkliniek. “Soms gaat het goed en soms gaat hij echt tot het gaatje.”

Rick Brandsteder © Kastermans Fotografie

Rick Brandsteder zit in een behoorlijke dip. Er lekten in de zomer gênante filmpjes uit waarop te zien is hoe hij dronken over een luchthaven heen zwalkt, en kennelijk heeft die juice van Yvonne Coldeweijer zijn ogen geopend. Hij werd vorige week door een spion van Shownieuws betrapt onderweg naar een afkickkliniek in Zuid-Afrika.

Tot het gaatje

Aanvankelijk ontkende Rick het nieuws tegen het programma, maar later besloot hij toch te bevestigen. Hij wilde niet zeggen wat de reden is van zijn opname, maar bij de meeste afkicktrajecten gaat het om drank of drugs.

De moeder van Rick, Yvonne, bevestigt nu in Story dat het gaat om een drankprobleem. “Rick zit daar omdat hij af en toe wat te veel drinkt. Dat gaat soms heel lang goed, dan drinkt hij niets, maar dan gaat hij weer tot het gaatje. Daar had hij genoeg van. Hij heeft zelf contact met die kliniek gezocht.”

28 dagen

Het lijkt erop dat Rick het behoorlijk serieus neemt, want hij gooit een behoorlijke smak geld tegen zijn afkicktraject aan. De klinieken in Zuid-Afrika zijn over het algemeen namelijk erg duur. “Rick zit daar nu een week en zal er 28 dagen blijven”, zegt zijn moeder.

Heeft ze op dit moment contact met hem? “Rick is blij dat hij daar zit. We hebben af en toe telefonisch contact. Het gaat goed met hem, hij werkt hard aan zichzelf.”

Story

De nieuwe Story ligt vanaf vandaag in de winkels:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Rick Brandsteder ooit nog gaat uitgroeien tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen