Mike Boddé begrijpt Matthijs van Nieuwkerk: ‘Slechte redacteuren’

Mike Boddé, presentator van de NTR, begrijpt de woede-uitbarstingen van Matthijs van Nieuwkerk eigenlijk wel. “Er zijn te veel talkshows in Nederland. Vind maar eens een goeie redacteur.”

Mike Boddé © Jean Pierre Heijmans

Er zijn niet veel mensen die vergoelijkend spreken over het wangedrag van Matthijs van Nieuwkerk. Het zijn voornamelijk oudere heren als André van Duin, Jan Slagter en Ruud de Wild. En ook Mike Boddé schaart zich nu in dat rijtje. Hij is presentator bij de NTR, waarvoor Matthijs de programma’s over de Top 2000 maakt.

Trial by media

Mike ergert zich aan de media-aandacht voor Matthijs. “Ik ben geloof ik één van de weinigen, maar ik zeg het toch: de kwestie Matthijs is een trial by media“, schrijft hij op TwitLonger.

Het is volgens hem best logisch dat Matthijs zich als een tv-beul gedroeg. “Er zijn te veel talkshows in Nederland. Vind maar eens een goeie redacteur. Er zitten ertussen die niet verder komen dan Wikipedia en de eerste hits op Google. Dan snap ik best dat je als baas heel erg boos wordt.”

Te hoog gegrepen

Het is volgens Mike waarschijnlijk dat al die afgehaakte DWDD-redacteuren gewoon niet goed genoeg waren. “Het is nog helemaal niet gezegd dat iemand die met een burn-out thuis zit, die burn-out op heeft gelopen door Matthijs zijn boosheid. Kan ook zijn dat de baan gewoon te hoog gegrepen was. Of dat ie te weinig assertief was.”

We moeten het volgens hem allemaal niet gaan overdrijven. “Er staat nergens in de wet dat je niet woedend mag worden. Woede bestaat en mag geventileerd worden. (…) Je kunt ook iets terugzeggen: ‘Sorry, maar Matthijs, zo werk ik niet met jou, doe even rustig.'”

Onveilig klimaat

Het wordt allemaal steeds gekker in dit land, aldus Mike. “Tegenwoordig is alles ineens een ‘onveilig werkklimaat’. Studenten vinden het al onveilig als een docent ze een vraag stelt over de gelezen stof! (Veel gehoorde klacht van studenten).”

Hij vervolgt: “En, nog veel belangrijker: gaan wij Matthijs nu al slachtofferen omdat Eus en Angela en Eva zeggen dat het niet kan wat ie doet? Waarom horen wij niet één positieve ervaring? Ik heb zelf altijd heel goed met Matthijs kunnen werken. En heb me vaak verbaasd – over de goede redacteuren niets dan lof – over het niveau van redacteuren bij talkshows.”

Hemeltergend

Het is vaak ook gewoon slecht wat er rondloopt op zo’n redactie, aldus Mike. “Echt hemeltergend. ‘Mike, we hebben een gat in de line-up, kun jij nog iets bij ons komen aanprijzen? Heb je nog een cd?’ ‘Whah, ik heb een jaar geleden nog een cd gemaakt, ik kan wel even net doen of ie net uit is…'”

“Of: ‘Ken jij de muziek van Herman Brood?’ Antwoord: ‘Nauwelijks.’ Wil je toch bij ons aan tafel zitten want we hebben niemand..? Vooralsnog steun ik Matthijs. Ijs en weder dienende.”

Tweet

Mike stelt op Twitter dat de Volkskrant een vertekend beeld schetst:

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen