‘Maxime Meiland verdient twee ton per jaar, is dat wel genoeg?’

Maxime Meiland zorgt voor flink wat onrust over haar financiële welzijn. Ze zou momenteel zo’n anderhalf tot twee ton per jaar pakken, maar haar nieuwe hypotheek is torenhoog. “Is het genoeg?”

Maxime Meiland © Tom Cornelissen

De meelevende journalisten van roddelblad Weekend maken zich ernstige zorgen over de financiën van Maxime Meiland. Ze gaat voor de tweede keer in korte tijd verhuizen naar een nóg duurdere woning. Ze heeft, onder voorbehoud, een villa van 2,3 miljoen euro gekocht. Maar doet ze hier wel goed aan?

Megahypotheek

De Weekend vraagt het zich ten zeerste af. “Met de gestegen hypotheekrente wordt het immers een dure grap. Zet ze de rente tien jaar vast, dan komt ze uit op bruto woonlasten van maar liefst 12.000 euro per maand, wat netto nog altijd 9.900 euro is, een kleine 120.000 euro per jaar.”

Een behoorlijk bedrag aan hypotheeklasten dus. Nu redt ze dat nog wel dankzij haar lucratieve tv-werk. “De familie Meiland schijnt 50.000 euro per aflevering te krijgen voor hun realityserie en Maxime krijgt daarvan haar deel.”

Twee ton

Maxime schnabbelt daarnaast ook nog af en toe bij met campagnes op Instagram. Waar haar jaarlijkse inkomen op uitkomt? “Ze verdient naar schatting tussen de 150.000 en 200.000 euro per jaar. Ze gaat er kennelijk van uit dat dit nog wel even zo blijft.”

Maar wat als het succes van Chateau Meiland afneemt? “Als er een kink in de kabel komt en ze kan de maandlasten niet meer betalen, denkt ze daarover misschien: dan verkoop ik het huis weer. Maar als de prijzen ineens flink dalen, zou haar villa wel eens ‘onder water’ komen te staan.”

Faillissement

De Weekend maakt zich écht heel veel zorgen of het wel goedkomt met Maxime. “Als ze dan moet verkopen omdat ze de maandlasten niet meer kan betalen, wacht haar een hoge restschuld. Mocht ze die niet kunnen betalen, kan dat leiden tot een persoonlijk faillissement.”

En op een faillissement zit Maxime al helemáál niet te wachten. Al kan ze dan wel een seizoen van Chateau Bijstand opnemen dat níet in scène is gezet.

Te koop

De huidige woning van Maxime staat te koop:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Maxime Meiland rekent er kennelijk op dat ze tonnen blijft verdienen. Wat denkt u?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen