‘Matthijs van Nieuwkerk keihard genaaid door hoofdredacteur Beau’

Matthijs van Nieuwkerk wordt keihard genaaid door de hoofdredacteur van Beau en Jinek, vindt Privé-baas Evert Santegoeds. “Dat is buitengewoon pikant en ik heb daar nog niemand over gehoord.”

Matthijs van Nieuwkerk en Beau van Erven Dorens © NPO, RTL

De late talkshows van RTL 4 hebben zeer ruim aandacht besteed aan de Volkskrant-onthullingen over het wangedrag van Matthijs van Nieuwkerk: Jinek op de dag van publicatie, Renze in de weekenden erna en Beau van Erven Dorens gedurende zijn hele eerste uitzendweek van het seizoen.

Bang voor Ewart

Ewart van der Horst is de man achter alle drie de talkshows. Hij is eveneens de bedenker én de eerste eindredacteur van De Wereld Draait Door en ook zijn naam wordt genoemd in het Volkskrant-artikel. Daarin zegt een oud-DWDD-medewerker dat men in het begin vooral bang was voor Ewart in plaats van voor Matthijs.

Deze oud-redacteur: “Mensen waren in die tijd vooral bang voor Ewart. Die stoof razend en tierend over de redactie. ‘Kutonderwerp’, riep hij dan, terwijl hij een prullenbak omver schopte. Collega’s krompen ineen als hij langskwam.”

Onbesproken

Het is opvallend hoe er door de presentatoren van de RTL-talkshows met geen woord gerept wordt over hun eigen baas, ook niet door de als politiek correct bekend staande Renze Klamer. De naam van Ewart werd vorige week uiteindelijk genoemd door een van de gasten, waarop Beau met het smoesje kwam dat het ‘eigenlijk de hele tijd vergeten wordt’.

Ewart en zijn kornuiten vergeten in elk geval niet om Matthijs keihard aan te pakken en dat vindt Evert Santegoeds toch wel opvallend. “Het geeft toch wel aan dat die Ewart van der Horst toch ook wel een beetje aan het afrekenen is met zijn oude maat Matthijs van Nieuwkerk”, zegt de hoofdredacteur van Privé in zijn podcast.

Buitengewoon pikant

Evert kijkt er met verbazing naar. “Dat is buitengewoon pikant en ik heb daar verder nog niemand over gehoord, maar het feit dat hij die tegenstanders van Matthijs zo’n enorm podium geeft, geeft wel aan dat de bedenker van De Wereld Draait Door klaar is met het gezicht van De Wereld Draait Door. Het is opmerkelijk op z’n minst gezegd.”

Na de publicatie van het Volkskrant-onderzoek heeft de krant nog veel meer tips binnengekregen over deze kwestie. Het is niet duidelijk in hoeverre deze ook over de eventuele rol van Ewart in de begintijd van DWDD gaan.

Heksenjacht

We moeten er echter ook geen heksenjacht van maken, vindt Albert Verlinde. “Ewart van der Horst is een fantastische vent en heeft jarenlang De Wereld Draait Door gedaan. Doet nu Beau, Jinek, Humberto. Hij heeft het ook geweten! Moet hij dan weg bij die talkshows?”, vraagt hij zich af in HLF8.

“Als je de consequente lijn doortrekt, dan moet je zeggen: ‘Die moet ook terugtreden, want hij heeft het ook geweten!’”

Tweet

Er is op Twitter ook rumoer over de stilte rondom Ewart:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u het vreemd dat de rol van Ewart van der Horst onbelicht blijft in de talkshow van RTL?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen