‘Matthijs van Nieuwkerk gekielhaald in Volkskrant? Broedermoord!’

De naderende afslachting van Matthijs van Nieuwkerk door een journaliste van de Volkskrant wordt door opiniemaker Harry Vermeegen gezien als broedermoord. “Ruzie binnen de sekte!”

Matthijs van Nieuwkerk en Harry Vermeegen © NPO, YouTube

Het zal niemand zijn ontgaan dat Matthijs van Nieuwkerk het onderwerp is van een explosief artikel waar de Volkskrant nu al bijna een half jaar aan werkt. Twee weekenden geleden heeft de krant aan Shownieuws laten weten dat het stuk bijna af is, maar sindsdien is het stil. Hilversum wacht met spanning op deze megabom.

Rekening vereffenen

Harry Vermeegen vindt het allemaal heel apart. “Ik ben helemaal geen fan van die Matthijs van Nieuwkerk. Nee, totaal niet, nee. Ik vind het allemaal iets te veel grachtengordel, iets te arrogant, dus ik heb daar niets mee, met die Van Nieuwkerk, maar toch moet ik het een beetje voor hem gaan opnemen”, zegt hij op zijn opiniekanaal.

Waarom dan? “Ja, want die Volkskrant… Daar zit dus iemand die kennelijk even een rekening moet vereffenen. Die hebben dus besloten van: ‘We gaan die Van Nieuwkerk even stukmaken!’ En dat gaat dan onder het kopje van zogenaamd ‘grensoverschrijdend’. Maar daarmee bedoelen ze dus eigenlijk dat hij dus te veel een hork was.”

Onsympathieke hork

Een hork tegen zijn werknemers bij De Wereld Draait Door, bedoelt Harry. “Af en toe ging hij natuurlijk gewoon enorm tekeer en schold hij mensen uit en als het niet goed was, kregen ze ontzettend op hun flikker. En die mensen, die allemaal op hun flikker hebben gehad, hebben ook allemaal nog een rekeningetje open staan.”

Hij vervolgt: “En het is niet zo moeilijk voor de Volkskrant, want je vindt er altijd wel een paar die eventjes verschrikkelijk vervelende dingen willen zeggen over Matthijs van Nieuwkerk en dat doen ze dus nu. En waar gaat het dan over? Dat hij een eikel is geweest, een hork, onsympathiek, noem al die dingen maar op. Ja, en?”

John en Joop

Harry heeft daar niet zo’n moeite mee. “Dan kun je over heel veel mensen wel een verhaal gaan schrijven, wat zogenaamd ‘grensoverschrijdend’ is! Wat dacht je van Johan Cruijff? Nee, die is leuk geweest! Wat denk je van John de Mol of Joop van den Ende? Hoe vaak die mensen heeft uitgescholden en beledigd.”

Hij vervolgt: “Dan ben je soms een beetje ongezellig, maar in de tijdsgeest van dit moment kan het kennelijk allemaal niet meer. Dan mag je dus niet meer mensen op hun plaats zetten. Dat gaat dus niet meer. Je moet alles doen met fluwelen handschoenen en: ‘Neem me niet kwalijk dat ik u even vraag of u uw best gaat doen!’”

“Nee, je mag niet uitvallen, want dan wordt de werkvloer ‘onveilig’!”

Broedermoord

Dat Matthijs juist voor de leeuwen gegooid wordt door de Volkskrant vindt Harry onnavolgbaar. “Matthijs is al enorm grachtengordel, weet je wel. Dat is al NRC, Volkskrant, Het Parool. Die is al helemaal lid van de sekte. Maar nou gaat die eigen Volkskrant van hem hem gewoon helemaal afbranden, vernielen en imagoschade aanbrengen!”

“Dus wat zien we hier? We zien hier een enorme ruzie binnen de sekte. Het is eigenlijk een broedermoord. Dat is wat we hier zien binnen de gordel. Dat is wel mooi natuurlijk. Dus vrienden, al met al zou ik denken bij mezelf: jongens van de Volkskrant, dit is enorm flauw!”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat het verhaal van de Volkskrant verdergaat dan wat geschreeuw op de redactie?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen