Matthijs van Nieuwkerk-afslachting laat op zich wachten: ‘Komt niet’

De afslachting van Matthijs van Nieuwkerk door de Volkskrant laat nog steeds op zich wachten. Wat is er aan de hand? “Nu hangt het allemaal ergens in een vacuüm en daar heeft echt niemand wat aan.”

Matthijs van Nieuwkerk © NPO

De Volkskrant werkt al maanden aan een vernietigend artikel over hoe Matthijs van Nieuwkerk zich jarenlang heeft gedragen achter de schermen van zijn programma De Wereld Draait Door. De krant liet vorig weekend aan Shownieuws weten dat het artikel in de afrondingsfase zit, maar ook deze week bleef publicatie uit.

Schadenfreude

Rob Goossens, de televisiekenner van RTL Boulevard, wordt ongeduldig. “Another day, another Volkskrant waarin geen letter over een zekere voormalige talkshowhost te vinden is”, twittert hij.

Sywert van Lienden, opiniemaker en coronaboef, daarop: “Schadenfreude?”

Rob: “Simpelweg benieuwd wat nou het verhaal is waar ze hun hand voor in het vuur durven te steken. Veel varianten gehoord, nu hangt het allemaal ergens in een vacuüm en daar heeft echt niemand wat aan. Zeker de hoofdpersoon niet.”

Sywert: “Als ik als paria de lijn van het (vermeende) verhaal al ken, dan jij vast en zeker ook als insider.”

Juridisch gevecht

Ene Mark denkt dat Matthijs een heel juridisch team op de Volkskrant heeft gezet. “Ik vermoed dat er een juridisch gevecht op de achtergrond plaatsvindt. Geld speelt geen rol voor de man die zijn vermogen uit de pot gemeenschapsgeld heeft gegraaid.”

Mediamaker Rens Muller: “Iets zegt me dat het verhaal niet gepubliceerd wordt.”

En mediajournalist Bas Hakker: “Als het een sportverhaal was, zouden we zeggen: over 20 jaar zien we in Andere Tijden wat er echt is gebeurd.”

Tweet

De tweet van Rob:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Matthijs van Nieuwkerk een heel juridisch team aan het werk heeft gezet?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen