Mart Hoogkamer maakt Angela de Jong boos: ‘Zonde van het geld’

Mart Hoogkamer zorgt voor flink wat irritatie bij Angela de Jong met zijn eigen tv-programma Mart op de Piste. Het is volgens de gevreesde AD-diva echt zonde van het belastinggeld.

Mart Hoogkamer en Angela de Jong © AvroTros, NPO

Het programma Mart op de Miste is niet alleen qua kijkcijfers een enorme flop, maar ook inhoudelijk stelt het echt bar weinig vol. De kijker krijgt elke aflevering te zien hoe Mart en zijn vrienden – denk aan Wesley Sneijder en de kinderen van René Froger – lekker aan het zuipen zijn op de après-ski. Gaat echt nergens over.

SBS-televisie

Het stoort Angela de Jong mateloos dat de NPO hier gewoon belastinggeld naartoe sluist. ‘Hoe durft de NPO een stel verwende zangers van ons belastinggeld op vakantie te sturen?’, luidt de kop van haar AD-column.

Dit is volgens Angela meer SBS-televisie, maar het wordt toch echt uitgezonden op NPO 3. “Maar nee, hoe zot het ook klinkt, het is echt waar.”

‘Hoe kán dit?’

Angela wijst erop dat de klassieker Radar flink wat afleveringen moet inleveren en dat Het Dorp is geschrapt. “Maar de publieke omroep vindt het wél een goed idee om van ons aller belastinggeld een stel verwende zangers (…) én een uitgerangeerde voetballer die zijn alimentatie toch ergens van moet betalen, een week op skivakantie te sturen.”

En dat allemaal in de strijd om de jonge kijker, die totaal niet geïnteresseerd is in deze show. “Ik mag hopen dat degene bij de NPO die dit wél een goed idee vond, zich inmiddels doodschaamt.”

AD-column

De AD-column van Angela:

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen