Marga Bult zorgt voor ophef met optreden in Op1: ‘Who the f*ck?’

Marga Bult heeft gisteren voor flink wat ophef gezorgd met haar verschijning aan de talkshowtafel van Op1. “Who the f*ck is Marga Bult?”, zegt de bekende mediamaker Harry de Winter bijvoorbeeld.

Marga Bult © NPO

De 66-jarige zangeres Marga Bult heeft door haar veelvuldige getwitter over gevoelige onderwerpen de reputatie dat ze onderdeel zou zijn van de wappiehoek. Ondanks die reputatie mocht ze gisteren, samen met Caroline van der Plas, aanschuiven in Op1 om over de kloof tussen de stad en de regio te praten.

‘Wappie Marga’

De redactie van Op1 krijgt daar ongekend veel kritiek op. “Serieuze analyse over de verhouding stad platteland met wappie Marga Bult. Bij Op1 doen ze er ook alles aan om topdeskundigen aan het woord te laten. Volgende week Willem Engel over openhartoperaties”, zegt ene Dr. JH bijvoorbeeld.

Syreetha is ook boos. “Marga f*cking BULT bij Op1 vanavond, samen met Kerrrolainnnn. En dan vragen we ons af waar dat wappie extremisme vandaan komt? Geef ze nog een groter platform joh!”

En Harry de Winter: “Who the f*ck is Marga Bult?”

Dwaallicht

Youngtruth vindt het ongelooflijk. “Geweldige bijdrage van wappie Marga Bult aan het slechten van de kloof tussen Randstad en platteland. NOT. Wie haalt het in zijn hoofd om dit dwaallicht een podium te geven? Heeft met haar desinformatie mensen levensgevaarlijke risico’s aangepraat! Schandalig Op1!”

Joey: “Hallo Op1, jullie zitten in het vaarwater van Ongehoord Nieuws. Met wappies als Marga Bult is desinformatie gegarandeerd.”

En Tim: “Hey wat geestig, Op1 nodigt gewoon totale complotgek Marga Bult uit om een lulverhaal te vertellen. 🤡 Dat mens verspreidt al 3 jaar medisch wetenschappelijke desinformatie. 🚮”

Steun

Er is ook steun voor Marga. Zo zegt Roald: “Haha de linkse deugers zijn druk aan het afgeven op Marga Bult en Op1. Past niet in hun straatje dit. Eindelijk niveau bij Op1 en dan gaan ze huilie huilie doen en het een k*tprogramma noemen.”

Toon: “Links twitter helemaal over de rooie omdat Marga Bult en Caroline van der Plas bij Op1 zitten. Een avond zonder D66-geluid is voor deze deze twitteraars blijkbaar niet te harden.”

Marga reageert

Wat vindt Marga zelf van alle kritiek? Zij reageert op een aantal mensen die het voor haar opnemen, zoals en Shaycee: “Ordinair, dom gansje, complotdenker? Tijdens de crisis is ze op haar 64ste weer gaan werken in de zorg, om de tekorten aan te vullen. 1 vinger wijzen naar de ander, wijzen er 3 naar jezelf.”

Marga: “Mensen vergeten snel. Dank voor je steun. Lief🌹”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u het kwalijk dat Op1 een podium biedt aan Marga Bult?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen