Maarten van Rossem steunt verzet tegen ‘gluiperige’ Frans Klein

Maarten van Rossem vindt het ongelooflijk dat Frans Klein ‘geen poot heeft uitgestoken’ tegen de terreur van Matthijs van Nieuwkerk. Hij steunt daarmee het verzet tegen deze NPO-bobo.

Maarten van Rossem en Frans Klein © NPO

Frans Klein, de televisiebaas van de NPO die de terreur van Matthijs van Nieuwkerk jarenlang door de vingers heeft gezien, wil gewoon lekker blijven zitten waar hij zit. Hij doet alsof zijn neus bloedt, zegt nergens van geweten te hebben en steekt daarmee een enorme middelvinger op naar de slachtoffers van De Wereld Draait Door.

Maarten kritisch

Het verzet tegen het aanblijven van Frans groeit. En ook een van zijn grootste kijkcijferkanonnen, Maarten van Rossem, is kritisch. “De Wereld Draait Door is onder een duistere schaduw terechtgekomen en zal altijd gekoppeld blijven aan het vrij dramatische gedrag van de presentator”, zegt het jurylid van De Slimste Mens in zijn podcast.

Dan wijst Maarten naar NPO-opperbobo Frans: “Wat natuurlijk bij dit alles wel erg treurig is, is dat dit allemaal járen heeft geduurd, dat er met enige regelmaat over geklaagd en gesproken is, en dat de autoriteiten die over dit soort zaken gaan gewoon geen poot hebben uitgestoken.”

Bedoelt hij daarmee Frans Klein? “Ja.”

Vertrekken?

Zo’n Frans had gewoon moeten ingrijpen, vindt Maarten. “Ik vind een van de extra drama’s in deze situatie dat degenen die er in principe iets aan hadden kunnen doen er niets aan hebben gedaan.”

De presentator van de podcast vervolgens: “Vind je dat Frans Klein moet vertrekken? Of dat er consequenties aan verbonden moeten worden?”

Maarten: “Dat is geheel aan Frans Klein.” Maar: “Alle betrokkenen hebben hier op pijnlijke wijze gefaald.”

Gluiperige oogjes

Story-baas Guido den Aantrekker vindt dat Frans eruit moet. “Dan heb je zo’n Frans Klein, hè, de NPO-baas… Die man met die gluiperige oogjes, vind ik… Die man is een paar jaar geleden zelf onderdeel geweest van een integriteitsonderzoek, omdat zijn integriteit in twijfel werd getrokken”, zegt hij in Shownieuws.

“Toen bleek dus dat BNNVARA journalistiek aan het zoeken was naar dingen die hij fout gedaan bleek te hebben en toen heeft hij bijvoorbeeld tegen BNNVARA gezegd, bleek uit onderzoek, als NPO-directeur: ‘Als jullie hiermee doorgaan, dan zorg ik dat jullie minder op tv komen en jullie handel in gevaar komt.’ Met dit soort mensen hebben we dus te maken.”

‘U keek weg’

Flikken-actrice Maryam Hassouni, zelf slachtoffer van grensoverschrijdend gedrag, vindt het lachwekkend dat Frans zegt dat slachtoffers zich bij hem hadden moeten melden. “Dat deden ze, meneer de directeur, maar u keek weg. Helaas bent u niet de enige die bij de NPO z’n kop in het zand steekt. Dat struisvogelen heet ‘nalaten’ en is kwalijk!”, twittert ze.

Presentatrice Talitha Muusse wil een onderzoek naar Frans en zijn collegabestuurders, twittert ze: “Ik zou zeggen, onafhankelijk onderzoek naar de gehele top van de NPO. Bestuurders daar doen wel vaker niets met meldingen.”

En Omroep MAX-gezicht Ron Vergouwen in RTL Boulevard: “Tja, kan Frans Klein op zijn plek blijven? Er zit nu een enorme smet op zijn blazoen, dat is wel duidelijk, dus dat wordt lastig denk ik.”

Laffe hond

Angela de Jong herhaalt vandaag in haar AD-column dat ze Frans’ positie onhoudbaar geworden vindt. “Elk weldenkend mens ziet dat zijn positie volslagen onhoudbaar is. Maar de NPO denkt daar dus anders over. En de omroepdirecteuren op wie ik mijn hoop had gevestigd sprongen dit weekend ook al op de bres voor Klein en ook Van Nieuwkerk.”

Ze lijkt onder anderen te wijzen op Jan Slagter, baas van Omroep MAX. “Allemaal bang voor hun eigen hachje, want Frans kan je zomaar je plek in het uitzendschema ontnemen”

“En Frans? Die duikt nu al dagen als een laffe hond voor alle vervelende vragen. Matthijs van Nieuwkerk is niet de enige die zich dood moet schamen.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Als Frans Klein er níet uit vliegt door Matthijs-gate, biedt de NPO dan nog wel een veilige werkomgeving?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen