Luuk Ikink zet Renze Klamer op zijn plek: ‘Je bent geen comedian!’

Luuk Ikink is niet zo onder de indruk van het komisch talent van zijn zendercollega Renze Klamer. Hij vindt dat de presentator vorige week de plank missloeg met zijn minuut stilte voor Shell.

Renze Klamer en Luuk Ikink © RTL

Renze Klamer wilde zijn maatschappijkritische kant vorig weekend even goed etaleren in zijn talkshow op RTL 4. Hij begon de uitzending met een minuut stilte voor Shell, omdat het bedrijf minder winst heeft gemaakt. “We hopen dat ze ondanks deze schrale winst toch nog een kleine beetje van hun privéjacht op Ibiza kunnen genieten”, sneerde hij.

Ongemakkelijk

Vervelend genoeg voor Renze hadden de kijkers het na die grap echter vooral over hem in plaats van over de woekerwinsten van Shell. Veel mensen vinden zijn stijltje namelijk niet te pruimen.

Ook Luuk Ikink, de presentator van RTL Boulevard, is niet heel erg enthousiast. “Ik vind het leuk als je iets nieuws probeert en ik kan me ook goed voorstellen dat je dan ’s ochtends wakker wordt en denkt: dat is een leuke grap, daar ga ik mee beginnen, maar het is toch een beetje ongemakkelijk ofzo”, zegt hij in De BLVD Podcast.

Slechte uitwerking

De uitwerking is gewoon niet zo goed, vindt Luuk. “Hij begint heel traag, heel langzaam en je denkt als kijker ook: wat gebeurt er nou? En: ik begrijp niet zo goed wat er aan de hand is. Je moet het maar net meegekregen hebben dat van Shell. Ik vind het leuk dat hij het probeert, maar de uitwerking vind ik wat minder.”

Co-host Rob Goossens zat toevallig in die uitzending van Renze en is ook niet echt enthousiast. “Ik vond de grap net niet leuk genoeg om te denken: oké, het was anders, maar wel heel erg grappig.”

‘Je bent geen comedian!’

Renze kan dit maar beter niet meer doen, vindt Luuk. “Als je zo’n grap maakt, dan moet hij steengoed zijn én volledig kloppen. Dan moet je er vol ingaan. Maar hij is natuurlijk geen comedian.”

Hij besluit: “Het is echt wel leuk dat hij het probeert, maar het is geen komisch bedoeld programma. Je denkt dan al snel van: maar net maakte je nog een grapje en nu weer niet. Dat is toch een beetje gekkig.”

BLVD Podcast

De BLVD Podcast:

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen