Katja Schuurman krijgt kritiek van Natacha Harlequin: ‘Onhandig’

Katja Schuurman krijgt felle kritiek van Natacha Harlequin. De huisadvocaat van Shownieuws vindt het onhandig dat ze contact heeft gezocht met het vermeende slachtoffer van haar ex-man.

Natacha Harlequin en Katja Schuurman © SBS 6

Nena Kruizenga, een van de drie vrouwen die aangifte heeft gedaan tegen Thijs Römer vanwege misbruik, heeft onthuld dat ze is benaderd door Katja Schuurman. De ex-vrouw van Thijs, die ook een dochter met hem heeft, heeft Nena niet alleen allerlei dm’s en appjes gestuurd, maar ze hebben ook een FaceTime-gesprek van drie kwartier gevoerd.

Kritiek van Natacha

Tijdens dat gesprek maakte Katja volgens Nena een labiele indruk. Op een gegeven moment zou Katja haar ook hebben uitgenodigd om te komen ‘chillen’ in haar sauna. Katja bevestigt dat ze dm’s en appjes heeft gestuurd aan Nena – daar is immers ook gewoon hard bewijs van – maar ontkent de uitspraken die ze in het FaceTime-gesprek zou hebben gedaan.

Het is volgens advocate Natacha Harlequin echter sowieso onhandig dat Katja contact heeft gezocht met Nena. “Er loopt een onderzoek bij de politie. Dat duurt al een tijdje en het eind is ook nog niet in zicht. Het valt me ook op dat Thijs in elk geval helemaal niet reageert”, zegt ze in Shownieuws.

‘Het is onhandig’

Katja moet haar plek kennen, aldus Natacha. “Als je die twee dingen samenpakt, dus degene waar het om gaat reageert niet en zijn management voor de rest ook niet én het onderzoek is nog gaande… Ja, dan is het verstandig om in elk geval nog geen contact op te nemen.”

Ze vervolgt: “En waarom niet? Omdat je het misschien heel anders bedoelt, je weet niet hoe het geïnterpreteerd wordt, maar je weet ook niet waar die informatie blijft. En kijk maar, nu ligt het bij [Story].”

Troostbehoefte

Kan het de zaak van Thijs negatief beïnvloeden dat Katja contact heeft gezocht met Nena? “Dat kan ik niet zeggen, maar er zal in elk geval naar gekeken worden en er zal zeker een printscreen gemaakt zijn. Ik kan me voorstellen dat de politie zich afvraagt van: waarom voel jij zo’n behoefte om haar te troosten?”

Shownieuws-presentatrice Dyantha Brooks: “En Katja zegt dat ze haar gelooft.”

Guido reageert

Story-hoofdredacteur Guido den Aantrekker gelooft weinig van de ontkenning van Katja. “Ach ja, Katja. Van je doldwaze s*ksvlucht met de KLM was ook niets waar, toch? Terwijl de captain je vanwege liederlijk gedrag dreigde met arrestatie op Schiphol. Gedraag je gewoon eens”, zegt hij.

Hij begrijpt de keuze van Nena om uit de school te klappen. “Zij zegt: ‘Ik word eigenlijk door niemand geloofd. Ik word feitelijk ook afgeschilderd als iemand die dit misschien wel verzonnen heeft.’ Ik kan me voorstellen dat als zo’n Katja dan in zo’n bericht en op FaceTime zegt van: ‘Ik geloof je’, dat het voor haar heel belangrijk is om dat te vertellen.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen