Jochem Myjer grapt bij Eva Jinek over omstreden Kruidvat-stunt

Jochem Myjer heeft gisteren in de talkshow van Eva Jinek een grap gemaakt over haar omstreden Kruidvat-reclame. Ze kon daar hartelijk om lachen. “Dat vinden mensen heel ingewikkeld!”

Jochem Myjer en Eva Jinek © RTL

Eva Jinek krijgt behoorlijk wat kritiek omdat ze uitgebreid reclame heeft gemaakt voor de Kruidvat. Bekende collega’s als Heleen van Royen en Wilfred Genee denken dat ze daar flink veel geld voor heeft gekregen, maar zelf ontkent de presentatrice dat. Zij zegt dat ze altijd al eens voor Kruidvat heeft willen werken en dat met iedereen wilde delen.

‘Stoort dat jou?’

Het Kruidvat-relletje kwam gisteren voor het eerst te spraken in Eva’s eigen talkshow, omdat de immer ontregelende cabaretier Jochem Myjer daar aan tafel zat. Hij was daar om één of ander zelfgeschreven kinderboek te promoten.

Eva: “Je hebt 500 duizend boeken verkocht en dan zijn er nog mensen die zeggen: ‘Ja, dat heeft hij alleen maar verkocht omdat hij een bekende Nederlander is.’ Stoort het jou als mensen dat zeggen?”

‘Ja, stoort mij’

Ja, antwoordt Jochem. “Ehhh, ja, want één: ik heb het ooit ingestuurd niet als zijnde Jochem en ik heb het ook zeven keer teruggekregen van dat het echt dramatisch was, van: ‘Ga iets anders doen!’ Maar kinderen zijn godsgruwelijk eerlijk. Als een kind een boek niet leuk vindt, dan gaan ze het echt niet meer lezen, en ook niet deel twee en ook niet deel drie.”

Hij vervolgt: “Het is in het buitenland ook vertaald enzo en daar kent echt niemand Jochem Myjer. Maar ik vind het jammer, want ik ben een verhalenverteller op het podium en ik ben ook een verhalenverteller als zijnde kinderboekenschrijver. Er is dus niet zoveel verschil.”

Kruidvat-baantje

Eva begint vervolgens af te geven op de Nederlandse volksaard. “Misschien is dat iets Nederlands, dat weet ik niet, om moeite te hebben als iemand meerdere dingen doet. Iedereen wil dat je in een afgebakend hokje zit.”

Jochem grappend: “Dus dat je én presentator bent én bij het Kruidvat werkt.”

Eva schiet in de lach: “Bijvoorbeeld.”

Dan: “Dat vinden mensen heel ingewikkeld!”

Jochem: “Ja, dat vinden ze ingewikkeld!”

Eva: “Ja, dat is het punt!”

Instagram

De Kruidvat-reclame van Eva, die volgens haar dus onbetaald is:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Moet RTL 4 zijn grote ster Eva Jinek verbieden om, al dan niet betaald, reclame te maken?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen