Jan Slagter eens met kritiek op Mart Hoogkamer: ‘Moet dit op tv?’

Jan Slagter, de baas van hitomroep MAX, is het eens met de kritiek van Angela de Jong op het tv-debuut van Mart Hoogkamer. “Dit zijn gewoon vrienden die op vakantie gaan. Moet dit op NPO 3?”

Jan Slagter en Mart Hoogkamer © RTL

Het is volgens Angela de Jong een gotspe dat het ene na het andere relevante programma wordt gekort bij de publieke omroep, terwijl Mart Hoogkamer van belastinggeld op zuipvakantie mag. “Angela moet je sowieso nooit tegenspreken. Nee, ze heeft wel gelijk”, reageert Omroep MAX-baas Jan Slagter in de talkshow Jinek.

‘Ze heeft gelijk’

Angela heeft gewoon een punt, vindt Jan. “Ze heeft zeker wel gelijk. Als je dit zo ziet – ik had het nog nooit gezien, maar ik heb vanmiddag op jullie verzoek even een stukje gekeken – dan zijn het gewoon een paar vrienden die op vakantie gaan en daar is een filmpje van gemaakt. Meer is het niet.”

Hij vervolgt: “Als je het dan hebt over Het Dorp, waar gemiddeld 1,2 tot 1,4 miljoen mensen naar keken, en dat dat dan moet verdwijnen… Daar is het laatste woord nog niet over gezegd. De strijd gaat door, zeker.”

Verjongingsdrang

Hoe kan het dat Mart en zijn zuipvakantie airtime krijgen bij de NPO? “Waar ik al zeventien jaar mee worstel is die verjongingsdrang bij de publieke omroep. ‘We moeten jonge mensen bereiken!’, terwijl er geen jonge mensen meer kijken naar de televisie.”

Hij vervolgt: “De gemiddelde leeftijd van de NPO-kijker is zestig jaar, dus waarom wil je dan zoveel inspanningen doen om de jongeren toch naar NPO 1, 2 of 3 te trekken? Doe dat dan op YouTube en op die platforms waar die jongeren zijn en laat Het Dorp gewoon bestaan.”

‘Moet dit op tv?’

Jan vindt het onbegrijpelijk dat dit programma van Mart een plekje heeft gekregen bij de publieke omroep. “Je kunt je afvragen of dit soort programma’s nog op NPO 3 moeten. Er kijken 100 duizend mensen naar.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Na Mart op de Piste straks ook weer Ranking the Stars van belastinggeld. Is de NPO terug bij af?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen