‘Jaimie Vaes kwam helemaal niet met hoofd tussen autoportier’

Jaimie Vaes stelt in haar verklaring aan de politie dat ze helemaal niet met haar hoofd tussen Lil Kleine’s autoportier zat, meldt Juice Channel. En dat is volgens De Telegraaf schadelijk.

Jaimie Vaes en Lil' Kleine © Instagram

Het schokte heel Nederland aan het begin van het jaar: het donkere filmpje waarop te zien zou zijn dat Lil Kleine zijn toenmalige vriendin Jaimie Vaes met haar hoofd tussen zijn autoportier klemt. Nog altijd wordt dat door vrijwel alle media als een feit gepresenteerd, maar is dat eigenlijk wel zo?

Niet met hoofd

Jaimie zelf heeft aan de politie verklaard van niet, meldt juicekanaal Juice Channel. Die zegt te beschikken over haar officiële verklaring en citeert daar het volgende uit: “Nou en dan is het filmpje dus gebeurd eh waarop hij ja, aan m’n hoofd of aan m’n haren, in ieder geval ik lig daartussen niet met mijn hoofd.”

Ze vervolgt: “Dat heb ik ook in de verklaring tegen je collega verteld. Dat heeft de media d’r van gemaakt. Eh volgens mij was het been, een stukje arm. Ik lig d’r in ieder geval tussen en dus daarom kon de deur niet dicht.”

‘Waarom zwijgt ze?’

Het is niet kies van Jaimie dat ze dit heersende beeld niet corrigeert, vindt Juice Channel. “Volgens Jaimie heeft de media er dus van gemaakt dat zij met haar hoofd tussen de autodeur heeft gelegen. Als zij zogezegd klaar is met alle cowboyverhalen, waarom heeft ze dan nooit gezegd dat dit niet klopt?”

Jaimie plaatste gisterenavond een statement op Instagram waarin ze klaagt over showmedia: “Het is zo ontzettend jammer dat in dit soort vervelende situaties er nog steeds mensen zijn die de boel lopen te verdraaien en op te stoken voor eigen profijt. Laat het volgende nu even duidelijk zijn voordat de cowboy verhalen nog extremer worden.

‘Wees eerlijk!’

Dat krijgt Jaimie nu vol in haar gezicht terug. Het juicekanaal: “Ze heeft meerdere interviews gegeven over dit onderwerp, zelfs in haar eigen serie komt het aan bod. Maar dit is nooit gerectificeerd door haarzelf. Laat duidelijk voorop staan dat wij vinden dat dit nooit heeft mogen gebeuren, maar je moet wel eerlijk blijven.”

De mannen van de podcast Strikt Privé bespreken deze stories van Juice Channel in hun nieuwste aflevering. Telegraaf-verslaggever Jordi Versteegden: “We dachten te zien dat Jaimie met haar hoofd tussen de autodeur lag.”

Privé-baas Evert Santegoeds: “Daar ga je alweer, hè?”

Jordi: “Dachten, hè?”

‘Ze schaadt Lil Kleine’

Jordi vindt het kwalijk. “Het beeld in de media is nog steeds dat het hoofd ertussen heeft gezeten. Jaimie heeft nooit gezegd in interviews: ‘Nee, ik zat er helemaal niet met mijn hoofd tussen.’ Daarmee schaadt ze toch ook wel een klein beetje, als het allemaal waar is, het imago van Lil Kleine? Door dat beeld maar in stand te houden.”

Evert: “Daarmee doet ze wat ze in haar verklaring anderen verwijt.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Als Jaimie Vaes helemaal niet met haar hoofd tussen die deur lag, moet ze dat dan in de media zeggen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen