Frits Barend: ‘Matthijs van Nieuwkerk, verstop je in diepe grot!’

Frits Barend heeft geen enkele gevoelens van mededogen met Matthijs van Nieuwkerk, ondanks dat de heren een vriendschappelijke band hebben. Nou ja, hadden. “Verstop je in een diepe grot!”

Frits Barend © HLF8

Als oud-talkshowhost laat Frits Barend geen spaan heel van Matthijs van Nieuwkerk na de onthullingen over zijn wangedrag bij De Wereld Draait Door. Hij vindt het een schande hoe hij zich gedragen heeft tegen oud-redacteuren. Gisterenavond maakte hij in de talkshow HLF8 van zijn hart geen moordkuil.

Klootzak

Frits walgt van Matthijs. “Ik vind het echt een verschrikkelijke affaire en het wordt steeds erger. Ik heb Matthijs meegemaakt in mijn voetbalelftal. We hebben vijftien jaar het centrum van de verdediging gevormd en toen was het zelfs een hele verlegen jongen. Ik moest wel eens zeggen: godverdomme, doe eens wat klootzak, bij wijze van spreken.”

Hij vervolgt: “Ik herken hem zo niet. Ik herken hem zo niet, maar als ik het lees zo allemaal, dan denk ik: wat is er met je gebeurd Matthijs? Wat ik lees is walgelijk en zo heb ik hem nooit meegemaakt.”

Niet gebeld

Frits is behoorlijk uitgesproken op televisie. Heeft hij dit ook persoonlijk tegen Matthijs gezegd? “Ik heb hem nog niet gebeld, nee. Als je belt neemt hij de telefoon nooit op, want dan belt hij je wel terug, maar ik heb hem inderdaad niet gebeld. Ik zit ontzettend ook in tweestrijd, want zo ken ik hem dus niet.”

Hij voelt er ook niet zoveel voor om te gaan bellen. “Ja, dan moet ik de moralist uithangen van: ‘Waarom heb je dat gedaan?’, enzo, maar hij heeft al genoeg aan zijn hoofd.”

Diepe grot

André van Duin trekt het onderzoek van de Volkskrant in twijfel, maar daar gaat Frits niet aan. “Het is onbegrijpelijk wat hij gedaan heeft en dat Volkskrant-verhaal is dubbel gecheckt.”

Heeft Frits nog een advies voor Matthijs? “Ik zou als ik hem was even een paar jaar in een heel diepe grot gaan zitten.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Frits Barend zegt bevriend te zijn met Matthijs van Nieuwkerk, belt hem niet, maar basht hem wel op tv. Wringt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen