Frans Duijts niet meer welkom bij de NOS: ‘Dit gaan we niet doen’

Frans Duijts hoeft tijdens het komende WK Voetbal in Qatar niet te rekenen op een uitnodiging van de NOS. Hij mocht vorig jaar wel opdraven tijdens het EK Voetbal. “Maar dat doen we niet meer.”

Frans Duijts © YouTube, NOS

Het WK Voetbal in Qatar is omstreden vanwege de mensenrechtenschendingen in het emiraat. De NOS gaat om die reden ook relatief sobere uitzendingen maken, al komt er wel een verstrooiende talkshow met Sjoerd van Ramshorst aan het roer: Studio WK 22. Hierin zitten gasten aan tafel met daarachter publiek.

Zwart randje

Sjoerd vindt het lastig hoe hij dat programma neer moet gaan zetten. “Natuurlijk moet er sfeer zitten in dat programma, dat hoort erbij”, zegt hij tegen NU.nl. “Al wordt dat steeds een lastige afweging. Er zit een zwarte rand om dit WK, maar je kunt niet 28 dagen bij de pakken neerzitten.”

Hij is in elk geval van plan om ook de zwarte kant van Qatar te belichten. “Het is bij dit toernooi meer dan ooit onze taak om ook de andere kant te belichten, met gasten die daarover kunnen vertellen. En reportages vanuit Qatar. Daar moeten we ergens een balans in vinden.”

Geen Frans Duijts

Eén ding is zeker: Frans Duijts zien we straks niet meer voorbijkomen. “Het blijft een kwestie van aanvoelen wat wel en niet gepast is. Niet alles kan. Tijdens het EK van vorig jaar hadden we Frans Duijts, die ging zingen na Duitsland-Frankrijk. Ik vond het hilarisch. Met dat soort dingen zijn we nu voorzichtiger.”

Hij verbetert zichzelf direct: “Of nee, dat gaan we niet doen. We gaan geen polonaise lopen. Maar het blijft wel een WK, met na acht jaar eindelijk weer Oranje erbij. Er mag gejuicht worden. Dat is zeker niet verboden.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Wat vindt u erger?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen