Eva Jinek blij dat ze alweer vakantie heeft: ‘Lekker moederen’ 

Eva Jinek vindt het heerlijk dat ze alweer vakantie heeft. Ze wordt vanavond opgevolgd door Beau van Erven Dorens en dat betekent dat de presentatrice lekker even kan gaan moederen.

Eva Jinek © RTL

Vlak voor haar komst naar RTL 4 liep Eva Jinek over van de ambitie. “Ik ben tot alles in staat, tot ál-les. Ik kom hier niet om mijn dienstjes te draaien, maar om te slagen. Om mijn punt te maken, iets te bewerkstelligen”, riep ze. Tegenwoordig lijkt ze zich vooral van vakantie naar vakantie te slepen. En nu heeft ze er alwéér eentje.

Zonder tv-meuk

Eva vindt het heerlijk dat ze voorlopig weer even lekker thuis haar RTL-miljoenen kan gaan tellen. Het kost haar tegenwoordig nauwelijks moeite om af te kicken van de tv-rush. “Vroeger duurde het twee weken voordat ik na een tv-seizoen weer was geland, inmiddels, na al die jaren, duurt het nog maar 20 minuten”, zegt ze in haar nieuwsbrief.

Zo lang duurt de rit van Amsterdam naar haar BN’er-dorp Abcoude. Daar ontdoet ze zich altijd direct van haar foundation. “Zonder al die tv-meuk op m’n hoofd ben ik weer Evi, want dat is mijn naam thuis. Mijn Tsjechische koosnaam, zoals mijn familie en vrienden mij noemen.”

Lekker moederen

Waar Eva zich de komende tijd mee bezig gaat houden? Afstoffen, kaarsjes aansteken en soep koken. “Daar heb ik zó naar uitgekeken. Kleine dingen worden groots als je er af en toe naar mag verlangen.”

Maar het belangrijkste: Eva kan weer lekker fulltime moederen. “Ik kan weer veel meer moeder zijn, en meer tijd aan mijn ouders besteden. Ik ga bijpraten met mijn broer, en elke avond eet ik thuis met de jongens en leg ik Pax zélf in bed. (…) Mijn tv-leven heb ik in de studio achtergelaten en dat voelt heel gezond.”

Zes weken

Gaat Eva ook nog iets doen qua werk? “Tuurlijk moet ik nog mijn tweede boek afschrijven én vergaderen, want het volgende tv-seizoen begint al over zes weken.”

De reden dat Eva het hier heeft over ‘al’ over zes weken, is omdat anderhalve maand vakantie ongebruikelijk kort is voor de begrippen van Eva. Normaal gesproken is ze namelijk drie tot zes maanden weg.

Koninginnetje

Eva heeft onderstaande Instagram-post geplaatst over het einde van haar seizoen. Sidekick Roelof Hemmen noemt haar daaronder ‘mijn koninginnetje’:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Eva Jinek: springt boven haar talkshowcollega's uit of inwisselbare presentatrice?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen