Dramaserie Judas zorgt voor irritatie: ‘Make-up is echt overdreven’

William Rutten, topfotograaf en deskundige in Shownieuws, uit felle kritiek op de dramaserie Judas van RTL’s Videoland. Hij vindt dat de visagisten echt bedroevend werk hebben afgeleverd.

WIllem Holleeder en William Rutten © RTL, SBS

De dramaserie Judas vertelt het verhaal van topcrimineel Willem Holleeder. Hij wordt gespeeld door acteur Gijs Naber, die elke opnamedag flink door de wasstraat moet. De visagisten die hem onder handen nemen krijgen echter een dikke onvoldoende van topfotograaf William Rutten. En die kritiek is niet nieuws.

TV Kantine

Tv-deskundige Bart Ettekoven merkt in Shownieuws op dat er al langer kritiek is op de visagie van Judas. “Er was in dat eerste seizoen, kan ik me nog wel herinneren, heel veel kritiek op de neus van Gijs. Mensen vonden het wel een beetje de TV Kantine.”

Collega Tooske Ragas instemmend: “Een beetje too much.”

Bart: “De mensen moesten er wel heel erg aan wennen, terwijl… Ik ben toen gaan kijken en als je er eenmaal in zit, dan zie je het ook niet meer, maar dat is vaak met dit soort dingen. Dat je er eerst even aan moet wennen.”

The Crown

Op een gegeven moment wen je er wel aan, legt Bart uit. “We weten allemaal hoe Willem Holleeder eruitziet en als dan opeens iemand anders hem speelt… Dat is net als met The Crown. Op een gegeven moment staat daar gewoon Queen Elizabeth.”

Daar is William het dus niet mee eens. “Ik moet eerlijk zeggen: ik heb het na drie afleveringen uitgezet vorig seizoen, want ik ergerde me zó aan de make-up.”

Slechte make-up

William vindt de make-up in Judas gewoon echt heel erg slecht. “Hij speelde hem goed, maar die make-up is zó… Willem had helemaal niet zo’n grote neus. Ik heb Willem vaak in het echt gezien en hij heeft niet zó’n neus en niet zo erg dit allemaal (wijst op wangen, red.).”

Hij besluit: “Dat gaat je dan toch irriteren, maar misschien dat de gewone kijker dat niet heeft. Ik vond het inderdaad een beetje TV Kantine. Het gaat niet om zijn acteerprestaties, die staan buiten kijf, alleen ik vind de make-up gewoon slecht.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen