Doutzen Kroes wéér onder vuur: ‘Dit is echt gewoon kwaadaardig’

Doutzen Kroes lijkt er een soort sport van te hebben gemaakt om allerlei uiterst controversiële stories te plaatsen op Instagram. Dit keer ligt ze onder vuur vanwege een theorie over kanker.

Doutzen Kroes © Instagram

We kennen haar al van alle complottheorieën over het coronavirus en de reptielenelite, maar nu blijkt Doutzen Kroes ook nog eens verstand te hebben van alternatieve geneeswijzen. Ze deelt op Instagram de theorie dat je tegen kanker kunt vechten door simpelweg een beetje rond te lopen in het bos. Koekoek!

Kwaadaardig

Anne Fleur Dekker, opiniemaker en feminist, maakt zich er behoorlijk kwaad over. “Dat Doutzen compleet van het padje af is wisten we al, maar ik zag net ergens (en ik ga het niet herplaatsen) dat ze nu een instastory gepost heeft waarin ze claimt dat naar het bos gaan kanker kan genezen”, schrijft ze op Twitter.

Met deze post gaat Doutzen écht een brug te ver, vindt Anne Fleur. “Dit is gewoon kwaadaardig en een middelvinger naar iedereen die de K heeft gehad of daar iemand aan verloren is. Het bos, laat me niet lachen. Ik spendeer uren in het bos en al deed ik dat niet, ffs. Hoe ben je zo?”

Gammel bewijs

De onderzoeken waar Doutzen zich op baseert zijn ontzettend magertjes, zegt Volkskrant-journalist Emma Curvers. “De website waarnaar ze refereert baseert zich op twee studies uit 2008 en 2010 onder 12 respectievelijk 13 personen. De meta-studie uit 2019 concludeerde dan ook dat het bewijs voor fysieke effecten van een boswandeling gammel was.”

GroenLinks-gedeputeerde Hagar Roijackers walgt van Doutzen. “Wij hebben net afscheid moeten nemen van een 48-jarige sterke sportieve vader-van-twee die gesloopt is door acute leukemie. Hij had een huisje in het bos. Kwaadaardig, misleidend en kwetsend is ze.”

Post

De story die Doutzen heeft geplaatst gaat nu rond op Twitter:

Discussie

De tweet van Anne Fleur met daaronder een enorme discussie:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat Doutzen Kroes van het padje af is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen