Daphne Bunskoek zorgt voor woede met tv-blunder: ‘Dit is dom’

Daphne Bunskoek zorgt voor woede bij de kijkers van RTL Boulevard. Ze riep gisteren in de live-uitzending van dat programma, dus nog tijdens etenstijd, dat Sinterklaas helemaal niet bestaat.

Daphne Bunskoek © RTL

Het is een wetmatigheid in televisieland: als er nog kinderen wakker zijn, dan kun je geen opmerkingen of grappen maken over de echtheid van Sinterklaas. In elk geval niet zonder dat enigszins te verbloemen. Kennelijk heeft Daphne Bunskoek daar geen boodschap aan: zij beging gisteren in RTL Boulevard een enorme beginnersfout.

Daphne blunders

Miljuschka Witzenhausen stond aan de desk van dat programma om te kwebbelen over pepernoten en haar eigen kinderen. Dan vraagt Daphne uit het niets: “En heeft het lang geduurd voordat ze erachter kwamen dat er geen Sint bestond?”

Het leidt tot een uiterst verbaasde expressie in het gezicht van Miljuschka. “Ehmm, ehmmm.”

Dan beseft Daphne, die zelf overigens geen kinderen heeft, dat ze een domme vraag stelt: “Of wel bestaat?”

‘Wat zeg je?!’

Luuk Ikink gaat er niet op in als Daphne hem aankijkt: “Wat? Ik weet niet eens wat je zei, Daphne.”

Daphne: “Nee, prima.”

Miljuscha probeert de zaak te redden: “Nee, nee, nee, nee, nee, nee, je bedoelt dat het lang duurde voordat de Sint wist dat het in de schoen moest? Nee, dat heeft wel even geduurd. Ik heb daarom tweemaal een brief geschreven en hij begreep dat ook wel.”

Kijkers woest

Kijkers van RTL Boulevard zijn boos dat Daphne zo’n domme beginnersfout maakt. “Daphne Bunskoek heeft er net voor gezorgd dat alle kleine kinderen nu jankend bij hun ouder(s) staan en vragen of Sint en Piet echt zijn”, twittert Kwit.

Edje vindt het ronduit belachelijk. “Wat een rare uitspraak weer van Daphne, bah. Gister ook al dat ze anders ook wel kinderen had genomen omdat ze dan goud had gekregen. Raar mens.”

Romee: “Tsja, dat was niet zo leuk voor de kleine gelovigen onder ons… Een erg minne opmerking van dat verzuurde mens.”

Niet echt slim

Linda begrijpt niet dat Daphne zoiets kan doen. “Nou, is het zwartepietprobleem ook in één keer opgelost. Niet echt een slimme uitspraak op de nationale tv, rond de klok van 7.”

Marinette vindt Daphne een lompe vrouw. “Hoe dom kun je zijn!!! Ff lekker roepen dat Sinterklaas niet bestaat om 19.15 uur. Lompe actie!”

Tweet

Een van de vele tweets:

https://twitter.com/ruthdevries/status/1593307791749529600

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen