Bram Moszkowicz ergert zich aan RTL 4: ‘Dit is de cancelcultuur’

Bram Moszkowicz vindt het met terugwerkende kracht nóg schandaliger dat RTL 4 eerder dit jaar de samenwerking met Danny de Munk on hold zette. “Dit is gewoon de cancelcultuur.”

Bram Moszkowicz en Danny de Munk © Shownieuws

RTL 4 besloot eerder dit jaar om Danny de Munk te schrappen als jurylid van I Can See Your Voice. Er was toen net aangifte tegen hem gedaan van verkrachting en de opnames van dat programma moesten nog beginnen. Om te voorkomen dat er ten tijde van uitzending een ongemakkelijke situatie zou ontstaan, werd Danny afgezegd.

‘RTL cancelde hem!’

Nu het OM heeft besloten om de aangifte tegen Danny te seponeren, vindt Bram Moszkowicz dat de RTL 4-leiding – hij doelt dan op Peter van der Vorst – zich de ogen uit de kop moet schamen.

Story-baas Guido den Aantrekker in Shownieuws: “Ze zeiden toen dat het in overleg was zodat hij zich volledig kon focussen op zijn aangifte, maar dat is natuurlijk een beetje een drogreden want ik denk dat ze er gewoon niet mee geassocieerd wilden worden.”

Bram daarop: “Wat er in feite aan de hand is dat RTL Danny de Munk cancelde voordat überhaupt een rechter had gesproken.”

Applaus voor Talpa

Presentatrice Dyantha Brooks: “RTL zegt: ‘Onze opnames waren nog niet gestart, het was een warrige periode en hij kon zich beter focussen op die aangifte.’”

Bram: “Allemaal tot je dienst, maar feitelijk was het zo – dat is voor mijn rekening – dat ze hem cancelden. En Talpa, zo hoort het ook, heeft gezegd: ‘Tot een rechter heeft gezegd dat Danny de Munk schuldig is, is hij gewoon welkom bij ons.’”

Talpa verdient volgens Bram dus wél applaus. Die zender besloot een reeds opgenomen programma met Danny gewoon uit te zenden.

‘Te voorbarig’

Sterrenfotograaf William Rutten: “Er zit natuurlijk wel een verschilletje in met iets dat al is opgenomen, wat al uitgezonden werd, en iets wat je nog moet gaan doen en de onzekerheid die er speelt.”

Bram: “Die hele cancelcultuur, daarmee moet je voorzichtig zijn. Kijk naar Johnny de Mol, kijk naar Danny de Munk. Die mensen hebben niets op hun kerfstok, dat mag je nu aannemen.”

Hij besluit: “Die jongen is natuurlijk kapot. RTL is te voorbarig geweest en Talpa niet.”

Terug op tv?

Keert Danny nu weer terug op tv? RTL laat weten: “We zijn nog druk bezig met de programmering van volgend jaar. De kans is groot dat het programma terugkeert, we weten alleen nog niet wanneer, omdat we nog naar de programmering kijken. Wat ons betreft wordt het nieuwe seizoen gemaakt met Danny de Munk.”

En Talpa: “Er is op dit moment geen sprake van een nieuw seizoen van het programma De Hollandse Nieuwe.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u het schandalig dat RTL 4 de samenwerking met Danny de Munk on hold zette?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen