Tim den Besten op foto met Willem-Alexander: ‘Geen photoshop’

Tim den Besten heeft op zijn social media een foto met koning Willem-Alexander geplaatst. De VPRO-ster stelt hem te hebben geïnterviewd, maar is dat wel zo? Of is dit gewoon een photoshop?

Willem-Alexander en Tim den Besten © Hilde Harshagen

Het is een grote verrassing voor de volgers van VPRO-persoon Tim den Besten: hij heeft zojuist een foto op Instagram geplaatst waarop hij de hand schudt van de koning van Nederland. Maar is deze foto met Willem-Alexander wel écht? “Dit is geen photoshop”, laat de presentator weten.

Timmyland

De VPRO bevestigt dat er een interview heeft plaatsgevonden tussen Tim en de koning, namelijk voor zijn nieuwe kinderprogramma Timmyland. Hierin onderzoekt hij hoe je de baas wordt van je eigen land.

Een zegsvrouw van de omroep: “In fictiescènes zie je ‘het land van je dromen’ steeds meer vorm krijgen en ondertussen ontdekt Tim de waarden van een democratie en een dictatuur. (…) Tim gaat onderzoeken hoe je de baas wordt en bezoekt daarvoor zelfs koning Willem-Alexander.”

Geen photoshop

Tim benadrukt tegen zijn volgers dat dit geen grap is. “Ik liet de foto aan een vriendin zien en ze zei: ‘Wow dit is heel goed gephotoshopt zeg.’ Ik: ‘Maar het is echt!’ Zij: ‘Haha Tim, dat gelooft niemand.'”

Maar het is dus echt zo, benadrukt hij. “Op 26 augustus mocht ik als toekomstig staatshoofd van Timmyland thuis langs bij het staatshoofd van Nederland op Paleis huis ten Bosch.”

Instagram

De Instagram-post van Tim:

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen