Sywert van Lienden haalt uit naar Johnny de Mol-‘sloper’: ‘Kuch!’

Sywert van Lienden haalt uit naar Ton F. van Dijk, de journalist die zorgde voor een kantelpunt in de publieke opinie over Johnny de Mol. Hij verwijt hem onzorgvuldig te hebben geopereerd.

Johnny de Mol, Ton F. van Dijk en Sywert van Lienden © SBS 6

Het was een kantelpunt voor Johnny de Mol toen in april 2022 via journalist Ton F. van Dijk de aangifte van zijn ex-vriendin Shima Kaes uitlekte. Die was zó gedetailleerd dat sommige BN’er-gasten niet meer wilden aanschuiven in zijn talkshow HLF8. Hij zag zich daarom genoodzaakt om voorlopig te stoppen met de presentatie van het programma.

Kritiek op Ton

Inmiddels is Johnny’s naam door het OM gezuiverd en roepen medestanders her en der dat de presentator excuses verdient. Eén van hen is John van den Heuvel, die warme banden onderhoudt met de Mol-familie. Hij neemt het Ton kwalijk dat hij zich te veel voor het karretje van Shima’s adviseurs heeft laten spannen.

“Nu met terugwerkende kracht kun je zeggen dat die betreffende journalist – en dat is niet de minste: Ton F. van Dijk, een gerenommeerd onderzoeksjournalist – zich volledig voor een karretje heeft laten spannen natuurlijk en niet goed zijn werk heeft gedaan. Dat is wel slordig. Nu twittert hij wel wat de uitspraak is, maar het kwaad is natuurlijk wel geschied.”

Sywert kritisch

Sywert van Lienden, opiniemaker en mondkapjesboef, deelt nu een sneer uit aan Ton. De journalist twittert namelijk over Gijs van Dijk, die in februari stopte als Tweede Kamerlid van de PvdA na klachten over grensoverschrijdend gedrag. De PvdA maakte deze week bekend dat het besluit om hem te weren uit de fractie moet worden teruggedraaid.

Daarover zegt Ton: “Een onzorgvuldige proces dat leidt tot publieke berisping Kamerlid, dat als gevolg daarvan volkomen kapot thuiszit, lijkt ook in strijd met de gedragscode van de PvdA, dus welke conclusies trekt bestuur en fractie nu ten aanzien van eigen functioneren?”

‘Kuch!’

Een onzorgvuldig proces waardoor iemand publiek is berispt? Sywert vindt dat Ton zich daar ook schuldig aan heeft gemaakt. “*kuck* Johnny de Mol *kuch*”, twittert hij vilein.

Veel mensen begrijpen overigens niet waarom Sywert weer is teruggekeerd als opiniemaker op Twitter. “Welke knop staat er precies uit in jouw hersenpan? Je bent uitgekotst door de maatschappij. Sluit je op in je huis en laat nooit meer van je horen”, zegt ene René.

Tweet

De tweet van Sywert:

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen