‘Sophie Hilbrand heel oncollegiaal tegen Beau van Erven Dorens’

Het is niet kies van Sophie Hilbrand dat ze tafelplakker Jelle de Graaf heeft uitgenodigd in haar talkshow, vindt mediakenner Victor Vlam. “Zijn actie was voor Beau van Erven Dorens heel angstig.”

Beau van Erven Dorens, Sophie Hilbrand en tafelplakker © BNNVARA

Beau van Erven Dorens schrok zich vorige week dinsdag een hoedje toen klimaatactivist Jelle de Graaf in zijn talkshow, helemaal op van de zenuwen, iets uit zijn binnenzak trok. Het bleek al snel om lijm te gaan, waarmee hij zich aan de talkshowtafel besloot vast te plakken. Het zorgde voor een memorabel tv-moment.

‘Sophie oncollegiaal’

Het was voor Beau even goed schrikken. “Het was intimiderend en bedreigend, want even daarvoor greep hij naar zijn binnenzak. Dat was lijm, maar dat weet je dan natuurlijk niet. Ik schrok heel erg, want je weet nooit wat er gaat gebeuren. Het zijn scary tijden”, legde de presentator naderhand uit in het AD.

Mediakenner Victor Vlam begrijpt dat gevoel van Beau heel goed. Hij vindt het daarom kwetsend dat zijn tv-collega Sophie Hilbrand er twee dagen later voor koos om diezelfde Jelle de Graaf ook in haar talkshow te ontvangen. “Ik vind het eerlijk gezegd wel oncollegiaal van Khalid & Sophie”, zegt hij in zijn podcast De Communicado’s.

‘Beau was angstig’

Sophie gaat daarmee gewoon voor effectbejag, vindt Victor. “Ik denk dat ze hem niet hadden moeten uitnodigen. Dit is toch wel iemand die de grenzen is overgegaan. Je gaat toch iemand belonen die vrij radicale dingen doen. Die angst bij Beau was aanwezig en die vind ik ook echt wel begrijpelijk.”

Victor zou er ook van schrikken. “Je ziet op een gegeven moment dat die activist heel zenuwachtig is. Hij grijpt naar zijn borstzak en weet je… Als je niet weet wat er gaat gebeuren, dan is er toch de angst: wat haalt hij uit zijn zak en is het misschien iets erger dan tweecomponentenlijm?”

Boos belletje

Je weet tegenwoordig maar nooit wat zo’n klimaatactivist uithaalt, aldus Victor. “Die angst kan ik me wel voorstellen, dat hij en mensen achter de schermen het als bedreigend hebben ervaren. Dat maakt dit toch wel een heel ernstige situatie, denk ik.”

Hij besluit: “Als ik de baas was bij Jinek en bij Beau, dan zou ik denk ik wel even een boos belletje plegen met je evenknie bij Khalid & Sophie. Toch wel zeggen dat ze dit als oncollegiaal zien.”

Communicado’s

De podcast De Communicado’s:

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen