Sarah van Soelen undercover in Hazes-docu? ‘Zij is de cokekennis’

Sarah van Soelen heeft zich op hoge poten uit de docuserie van André Hazes jr. laten knippen, maar volgens Yvonne Coldeweijer zit ze er stiekem tóch nog een beetje in. “Zij is de cokekennis.”

Sarah van Soelen en Monique Westenberg © RTL Boulevard

Eigenlijk zou de nieuwe docuserie van André Hazes jr. ook vol zitten met beelden van zijn tijd met Sarah van Soelen, maar deze op een na laatste ex-vriendin van de volkszanger heeft zich eruit laten knippen. Een hard gelag voor de makers, want zij speelde een cruciale rol in het leven van André toen hij zich liet opnemen in een afkickkliniek.

‘Het is Sarasoel!’

Yvonne Coldeweijer stelt dat Sarah tóch nog een beetje in die docuserie zit. André vertelt op een gegeven moment namelijk een anekdote over een kennis waarmee hij zestig uur lang wakker bleef en aan de drank en drugs zat: “Ik weet nog dat ik een punt had bereikt: als ik nou eens door blijf gebruiken tot mijn hart stopt, want dan is alles klaar.”

Over wie heeft André het? Nou, dit is gewoon Sarah, undercover. Althans, dat stelt hazoloog Yvonne. “De ‘kennis’ waar André drie nachten mee heeft doorgehaald met acht gram coke, waarna hij dacht dat hij het niet zou overleven, is Sarasoel. De persoon die hem heeft wakker gemaakt (en hem keihard naar de kliniek heeft geschopt) is Papasoel.”

Waarom undercover?

Waarom wordt Sarah niet bij naam genoemd? “Hij wil haar niet noemen omdat dit belastend is voor haar. Later als hij haar noemt, zegt hij dat hij geen contact meer met haar heeft ‘vanwege zijn herstel’. Je leert namelijk in de kliniek dat je per direct al het contact moet verbreken met gebruikers om je heen.”

André geeft in docu aan dat zijn breuk met Sarah ‘niet goed viel’ bij haar. Yvonne: “Zij is doorgeslagen (dit is nog netjes verwoord) toen hij het uitmaakte in Spanje. Ook daarom wil hij haar nooit meer zien. Als je goed hebt opgelet is alles wat ik heb gebracht, een heel jaar lang, in de docu bevestigd.”

Al jaren aan de coke

De cokeverslaving van André was niet van korte duur, weet Yvonne. “Alle mensen uit zijn omgeving weten dat hij al jarenlang verslaafd is aan drank en coke. Vanaf zijn vijftiende al, dit speelt al meer dan tien jaar. Zelfs Rachel betrapt hem op een zakje dat uit zijn sok valt, maar er wordt nooit over gesproken. Nooit.”

Ze vervolgt: “Niemand heeft hem ooit gedwongen om af te kicken. Daarom ook geen ‘maskers af’ in deze docu. Er komen alleen maar maskers bij. De enige die hem heeft gedwongen om af te kicken is Papasoel. André is hem zijn leven dankbaar. Niet dat André ooit nog contact met hem heeft opgenomen om hem te bedanken…”

‘Gebruikt Soel nog?’

André ‘durfde het niet aan’ om nog wat te laten horen, stelt hij zelf. Yvonne: “Papasoel heeft zelfs de kliniek voor hem betaald.”

Waarom wordt dit allemaal niet benoemd in die docu? “Als ze haar wel in de docu hadden gelaten, zouden er teveel vragen komen over Sarasoel. Zij beweert immers dat ze al jaren clean is. Blijft daar ook over liegen. Deel van herstel is ook als je eerlijk en open bent over dat je een (maandenlange) terugval hebt gehad. Bewijst voor mij dat ze daar nog niet is.”

“Of Soel nog gebruikt is voor mij op dit moment onbekend…”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Sarah van Soelen net zo, of minstens net zo, getikt is als André Hazes jr.?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen