Sander Lantinga haalt uit naar Wendy van Dijk: ‘Echt slechte tv!’

Sander Lantinga vindt dat niet hij het slechtste tv-programma van het afgelopen seizoen heeft gemaakt, maar zijn collega Wendy van Dijk. “Ik heb mensen zien dansen die bijna neervielen…”

Wendy van Dijk en Sander Lantinga © SBS 6, RTL 4

De spelshow Vier Is Te Veel van Sander Lantinga werd in juni van de buis gehaald vanwege zeer lage kijkcijfers. Nu krijgt de presentator een trap na: de SBS-show wint de prijs voor het slechtste tv-programma van het jaar. “Ik accepteer het en ik moet er wel een beetje om gniffelen”, reageerde de presentator gisteren in de talkshow van Eva Jinek.

Sander verbaasd

Sander lijkt er aanvankelijk nogal gelaten over. “Ik denk dan: dan heb ik toch een keer een tv-prijs gewonnen. Kijk, de vlag gaat niet uit, daar ben ik eerlijk in. Ik heb het met veel plezier gemaakt.”

Dan protesteert Sander alsnog een beetje tegen de prijs. “Als ik dan toch heel eerlijk moet zijn: kijk, het was misschien gewoon een beetje een laagvlieger. Misschien een beetje onbenullig, maar wel met heel veel zorgen gemaakt. Het sloeg gewoon niet aan, maar om nou te zeggen dat dit écht het allerslechtste programma van het hele jaar is…”

Sneer aan Wendy

Medetafelgast Marc-Marie Huijbregts: “Heb je een ander voorbeeld?”

Sander: “Nou, ik heb 48 uur lang mensen zien dansen die bijna neervielen…”

Gastvrouw Eva Jinek: “Ja, dat is waar, ja. Die Dansmarathon.”

Marc-Marie: “Ja. ‘Je beweegt nog zo mooi’, zei Wendy, hè?”

Dansflop

Tijdens de door Wendy gepresenteerde Dansmarathon vielen kandidaten bijna dood neer vanwege de uitputting. Men vroeg zich zelfs af of de presentatrice niet voor de rechter zou moeten verschijnen.

Eva tegen Angela: “Dat was inderdaad wat. Wat vind jij, had dat moeten winnen eigenlijk als slechtste tv-programma?”

Angela de Jong: “Nou, de lijst is best wel lang hoor van programma’s die het hadden kunnen worden. Think Inside The Box was ook niet bepaald een groot succes en Opvoeden Doe Je Zo ook niet.”

Fragment

Een fragment uit de beruchte Dansmarathon:

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen