Robert ten Brink krijgt verbale klap: ‘Geen vrienden in tv-wereldje’

Robert ten Brink krijgt de laatste tijd behoorlijk veel drek over zich heen. Ditmaal trekt Privé-baas Evert Santegoeds hem even goed door het slijk: “Die heeft geen vrienden in de tv-wereld.”

Robert ten Brink © Roel Nederveen

De laatste tijd kan Robert ten Brink nog maar weinig goed doen. Zijn imago staat onder druk sinds de onthullingen van Yvonne Coldeweijer over zijn vermeende onbeschofte gedrag achter de schermen in Hilversum. Zij noemde hem afgelopen juni een ‘nare man‘, waarna ze hem toevallig live tegenkwam bij een galadiner in Amsterdam.

Evert opent aanval

Die smet is behoorlijk aan Robert blijven plakken. Ondanks dat hij 66 jaar is en al indrukwekkend lang meedraait in de televisiewereld, lijken sommigen het respect voor hem een beetje te zijn verloren. Afgelopen weekend ging ook LINDA.-columniste Stéphanie Hoogenberk nog helemaal los op de All You Need Is Love-ster.

Nu is het de beurt aan Evert Santegoeds, de hoofdredacteur van Privé. Hij stelt dat Robert niet hoeft te rekenen op een oeuvreprijs voor zijn tv-werk. Waarom? Omdat niemand hem zou mogen in de tv-wereld.

Geen vrienden

Jordi Versteegden, mediajournalist bij De Telegraaf, stelt in de podcast Strikt Privé dat hij het terecht had gevonden als Robert vorige week bij het Televizier-gala een oeuvreprijs had gewonnen. “Ik vond het wel een mooi jaar om Robert ten Brink, die al dertig jaar met All You Need Is Love bezig is, eens in het zonnetje te zetten.”

Daar kan Robert maar beter niet op rekenen, antwoordt Evert. “Ja, dat had ook gekund, maar ja… Juist over Robert ten Brink doen altijd wel verhalen de ronde dat hij in het tv-wereldje niet al te veel vrienden heeft, omdat hij zich daar niet altijd even vriendelijk manifesteert achter de schermen.”

Rob Trip

Evert denkt dat Robert zo’n oeuvreprijs wel verdient, maar dat het hem niet gegund wordt. “Als mensen zich daar overheen weten te zetten, dan zou hij toch wel een keer een Ring mogen krijgen, ja.”

Aan wie zou Evert zelf zo’n oeuvreprijs gunnen? “Een Rob Trip bijvoorbeeld, die ik een buitengewoon vriendelijke journaalpresentator vind. Dat is nou niet iemand die zelf veel televisie maakt, maar wel een van de indrukwekkende tv-gezichten en legendes van het land is. Die zou dat van mij wel mogen krijgen, om maar iemand te noemen.”

Wat zegt Robert?

Toevallig vertelt Robert in de recent opgenomen podcast Met Groenteman in de Kast nog dat hij zo graag aardig gevonden wordt. Het moet dan ook vreselijk voor hem zijn dat hij nu van alle kanten aangevallen wordt: “Ik vind het best wel belangrijk dat mensen me aardig vinden. Dat heeft natuurlijk ook met mijn beroep te maken.”

Maar is het dan niet waar dat hij zich achter de schermen zo afschuwelijk naar gedraagt? Hij geeft nota bene in diezelfde podcast aan dat hij wel eens is ontslagen om die reden. “VARA-directeur Vara Keur zei ooit tegen me: ‘We zien het niet meer zitten met je, want je kan niet met mensen omgaan.’ Ik zei: ‘Nou oké, dat was het dan.’”

Waar Vera dat op baseerde? “Geen idee.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u het naar dat Robert ten Brink de laatste tijd zo wordt gebasht?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Alleen Gerard Joling kan Gordon nog redden. Of toch niet? Heeft u nog zin in Geer & Goor?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen