René van der Gijp vindt Johnny de Mol aansteller: ‘Erg makkelijk’

René van der Gijp vindt het een beetje aanstellerig dat Johnny de Mol momenteel even geen zin meer heeft om zijn talkshow HLF8 te presenteren. “Ik vind het een beetje makkelijk.”

Johnny de Mol en René van der Gijp © SBS 6

Johnny de Mol stopte een half jaar geleden, vanwege de vele verdachtmakingen aan zijn adres, abrupt met de presentatie van zijn talkshow HLF8. Nu zijn naam min of meer gezuiverd is, rekende iedereen op een onmiddellijke terugkeer van de presentator. Hij zit er echter dermate doorheen dat het onzeker is of hij überhaupt nog terugkeert.

Beetje makkelijk

Een beetje aanstellerig, vindt René van der Gijp het. “Ik moet zeggen dat ik het een beetje gemakkelijk vind van die Johnny”, zegt hij in Vandaag Inside. “Eerst is zijn grootste wens een talkshow en dan héb je hem, dan gebeuren er wat dingen onderweg – maar dat gebeurt altijd, dat gebeurt iedereen, hè? – en dan zeg je: ‘Nee, dat hoeft van mij niet meer.’”

Je laat je dan volgens René wel heel erg meesleuren in de ellende. “Dat vind ik een beetje gemakkelijk.”

VI-tafelgast Hélène Hendriks: “Nou ja, hij denkt er nog even over na.”

René: “Ja, hoe lang?”

Nieuw format

Het is volgens Hélène ook nog maar de vraag of Johnny zich wel thuisvoelt in het vernieuwde format van HLF8. “Ik moet wel zeggen: het programma is natuurlijk oorspronkelijk van Johnny en het was meer feel good en positief, een beetje het lieve erin, maar het programma is natuurlijk wel veranderd in de loop der tijd.”

Wilfred Genee duidt het nieuwe format: “Er zitten opeens heel veel mensen aan een tafel, die overal een mening over hebben. Het is een meningenshow geworden. Filemon Wesselink zag ik voorbijkomen, Ronald Molendijk. Iedereen zit er gewoon. Dat is het idee nu?”

Ja, beaamt Hélène. “Ik ben er echt niet ontevreden over.”

Best wel heftig

Terug naar Johnny. Volgens Wilfred is het helemaal niet zo gek dat hij het even gehad heeft. “Het is wel het een en ander wat Johnny heeft meegemaakt. We maken allemaal wel eens wat mee, maar dit was toch wel vrij heftig, of vind je dat niet? Je vindt het vreemd dat hij er nu niet gaat zitten, maar het is toch best wel heftig wat hij heeft meegemaakt.”

René: “Ik wil niet zeggen dat het niet heftig is. Zijn zus is ook ziek. Maar als je op een gegeven moment op een bepaalde leeftijd komt, dan gaat het natuurlijk gebeuren. Mijn zoon had ook kanker vijf jaar geleden. Die heeft chemo’s gehad en bestralingen, alles. Dat zijn dingen… Naarmate je ouder wordt loop je daar steeds vaker tegenaan.”

Niet comfortabel

Hélène heeft volledig begrip voor de situatie van Johnny. “Voor iedereen is het wel anders hoe je met bepaalde zaken omgaat en als jij je niet comfortabel voelt om al de leiding te nemen en een programma te dragen, dan snap ik wel dat je even de tijd nodig hebt. Dat begrijp ik wel.”

“Hij heeft gewoon even tijd nodig”, besluit ze.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Johnny de Mol: een aansteller of terecht kapot?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen