René van der Gijp kotst op tv-speech Tim Hofman: ‘Narcist!’

Tim Hofman heeft met zijn toespraak op het Gouden Televizier-Ring Gala voor walging gezorgd bij René van der Gijp. “Het narcisme druipt echt van zijn leren jackie af. Zo zelfingenomen!”

Tim Hofman en René van der Gijp © NPO, SBS 6

De 34-jarige Tim Hofman heeft afgelopen donderdagavond maar liefst twee prijzen opgehaald bij het Televizier-gala, waaronder een voor de impact van zijn programma BOOS. Tijdens zijn toespraak vertelde de presentator trots dat zelfs politici en hun persvoorlichters tegenwoordig voor hem huiveren.

Hekel aan Tim

Tim begon zijn dankspeech met een anekdote over de woordvoerder van minister Sigrid Kaag. “Wij stonden met BOOS afgelopen juni bij de ministerraad en toen kwam de woordvoerder van Kaag naar ons toe met zúlke ogen: ‘Komen jullie voor Kaag?’ Toen zeiden wij ‘nee’ en toen zei die: ‘Pfoeeeh!’”

Níet om aan te zien, vindt René van der Gijp het. “Ik moet je heel eerlijk zeggen, Wilfred: ik heb niet snel aan iemand een hekel, hè? Vaak denk ik: ach, weet je, die doet ook niemand kwaad. Maar er is één iemand die ik wel zó’n verschrikkelijke l*l vind… Het narcisme druipt echt van zijn leren jackie af. Die zelfingenomenheid van hem!”

Irritainment

Pak De Macht, de kijkcijferflop van Tim, is de ultieme portie ‘irritainment’ voor René. “Ik kijk om me te irriteren naar zijn programma op NPO 3. Ik ben de enige. Dan staat hij daar met een air alsof hij het g*dverdomme uitgevonden heeft, weet je wel. Dat zíjn stem… Ach man, dat telt voor hem, dat ként geen grenzen.”

Hij vervolgt: “Hoe hij ook gisteren begon bij dat gala [over Kaag], dat typeert ook die man. Zelfingenomenheid, hè, deze jongen?”

Johan eens

Collega Johan Derksen is het volledig eens met René. “Ik had de mening van René niet beter weer kunnen geven. Ik sluit me er helemaal bij aan. Ik vind het zó’n ontzettend zelfingenomen kwal. Hij vindt ook dat hij terecht deze prijs kreeg. Ik vind het gewoon een misselijke kwal.”

Wilfred Genee: “Er zit geen zelfrelativering meer in? Hij neemt alles te serieus? Geen humor, geen zelfspot, niks?”

René: “Nul.”

Fragment

De gewraakte toespraak van Tim:

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen