Merel Ek krijgt kritiek van collega: ‘Waar is nu je bijdehante waffel?’

Merel Ek krijgt forse kritiek van een van haar collega’s bij SBS 6, namelijk Guido den Aantrekker. De deskundige van Shownieuws vindt dat de verslaggeefster van Hart van Nederland zich aanstelt.

Merel Ek en Guido den Aantrekker © SBS 6

Er is enorm veel ophef ontstaan over het feit dat Merel Ek is geïntimideerd door Gideon van Meijeren, Tweede Kamerlid voor Forum voor Democratie. Hij heeft haar met draaiende camera overvallen en de beelden online geplaatst onder de titel ‘Rioolratten Ontmaskerd’. Zelfs minister-president Mark Rutte heeft zich erover uitgelaten.

Beetje incasseren

Guido den Aantrekker, die voor dezelfde zender werkt als Merel, vindt echter dat de journaliste zich een beetje aanstelt. Hij is het eens met journalist Vico Olling, die schrijft: “Kunnen we nu alsjeblieft ophouden over Baudet en Merel Ek en gewoon verder gaan met leven? Ik krijg het gevoel dat van alle kanten het wat wordt overdreven.”

Daarop antwoordt Guido: “Eens. Veel journo’s vinden zichzelf heul belangrijk, maar een beetje incasseren en zelf daadkrachtig reageren op vrij onnozel tegengas is kennelijk geen optie.”

Bijdehante waffel

Vico vindt dat Merel wel wat steviger in haar schoenen mag staan. “Ze heeft in haar gretigheid een fout gemaakt en hij heeft haar ter verantwoording geroepen in een tenenkrommend filmpje. That’s it.”

Inderdaad, aldus Guido. “Veel journo’s hebben met hun tv-ploeg of fotograaf erbij een bijdehante waffel, geef zo’n FvD-sneuaard dan ook van Jetje als ie bij jou hetzelfde komt doen.”

Veeg uit de pan

Ene Knock geeft Guido vervolgens een gigantische veeg uit de pan. “En dat is de reden dat jij geen journalist bent, Guido den Aantrekker, maar een of andere irrelevante entertainment-troela. Jij faciliteert liever fascisten onder het mom van ‘incasseringsvermogen’ dan dat je je uit durft te spreken voor de peilers van de democratie.”

Guido keurt het plan voor een cordon sanitaire rond Forum voor Democratie af. “Wat een gejank. Pak ze journalistiek aan of ga in de bejaardenzorg.”

Merel heeft na het bewuste incident geen tweet meer geplaatst.

Tweet

De sneer van Guido:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Heeft Guido den Aantrekker gelijk? Moet Merel Ek beter incasseren?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen