Mark Koster verwijt André Hazes jr. grootheidswaanzin: ‘Narcist!’

Mark Koster vindt dat André Hazes jr. aan grootheidswaanzin lijdt. De mediajournalist begrijpt niet dat de volkszanger zich een soort rockster voelt. “Dit is een narcistische non-valeur.”

Beau van Erven Dorens en Mark Koster © RTL

De documentaireserie van André Hazes jr. is ook onder de loep genomen door mediajournalist Mark Koster. Hij vindt het stuitend om te zien dat de zanger zich een soort wereldster waant en zelfs niet uitsloot bij ‘de club van 27’ te gaan horen. Dat zijn legendarische artiesten als Amy Winehouse en Jimi Hendrix die op die leeftijd kwamen te overlijden.

Elvis Hazes

Mark vindt dat André zichzelf schromelijk overschat. “Wat mij enorm stoort is dat die man zich gedraagt alsof hij werkelijk de Elvis Presley van de Lage Landen is. We zien daar een jongetje van 28 of 29 dat nauwelijks kan zingen”, zegt hij in de podcast De Juice Show op Podimo.

Het is evident dat André te veel in zichzelf is gaan geloven, aldus Mark. “Aretha Franklin, Paul McCartney, Mick Jagger en Elvis Presley zijn helden en die kunnen wat, maar hij kan niet veel. Ik zie hem in die studio en hij zingt in de auto een keer vals mee. Die Monique zit naast hem en doet nog net niet de handen voor haar hoofd. Het is niet om aan te horen.”

Rockster

André is geen legende en zal er nooit één worden, benadrukt Mark. “Waar ik me aan erger is dat hij acteert dat hij een rockster is. Dat vind ik al erg. Wat is dit voor figuur en waarom moeten we hiernaar kijken? Dat dacht ik de hele tijd. Wie denkt hij wel niet dat hij is? André Hazes jr. is toch geen legend?”

Hij vervolgt: “Vijf afleveringen lang kijk je naar iemand die denkt dat hij Elvis Presley is. Wat ik ook grappig of gek vind is dat hij bij de club van 27 wilde horen met Amy Winehouse en Jimi Hendrix. Wie denk je wel niet dat je bent? Het is een schande dat hij het noemt. Hou eens op.”

Non-valeur

De scène waarin André een concert van Dua Lipa bezoekt is volgens Mark veelzeggend. “André zei: ‘Als ik naar Dua Lipa kijk, dan word ik een beetje Dua Lipa.’ Ik heb dat helemaal bestudeerd en dacht: deze man is een neuroot, een narcistische non-valeur, een narcist die weinig kan en daar moeten wij met z’n allen naar kijken.”

“Ik vind het echt wanstaltig. Dit is geen grote artiest, dit is een patiënt.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen