Lilian Marijnissen vergelijkt zichzelf niet met André Hazes jr.

Lilian Marijnissen voelt zich niet verwant met André Hazes jr., ondanks dat ze allebei in de voetsporen van hun beroemde vader zijn getreden. “Ik heb de bewijsdrang niet die hij heeft.”

André Hazes jr. en Lilian Marijnissen © SBS 6

De SP bestaat alweer vijftig jaar en dat vierde Lilian Marijnissen aan het begin van de week op televisie. Dat heeft echter bijna niemand gezien, omdat het optreden plaatsvond in HLF8. Tijdens de uitzending werd Lilian onder anderen gevraagd of ze verwantschap voelt met de getroebleerde volkszanger André Hazes jr.

‘Net als André?’

Lilian is net als André in de voetsporen getreden van haar bekende vader. Haar vader, Jan Marijnissen, leeft nog wél, maar geeft geen advies meer. “Nee, dat heeft er meer mee te maken dat hij me niet voor de voeten wil lopen. Vanzelfsprekend wenst hij me alle succes en als ik vragen heb, dan kan ik altijd bij hem terecht.”

Gastvrouw Hélène Hendriks trekt vervolgens de vergelijking met André. “Is het nou zo dat het lastig is… Kijk, dat zagen we aan André Hazes jr., hè? Die heeft een bepaalde bewijsdrang richting zijn overleden vader. Heb jij dat eigenlijk ook richting jouw vader, dat je een bepaalde bewijsdrang hebt en misschien beter wil worden? Heb jij dat?”

‘Nee, dat heb ik niet’

André laat in zijn vijfdelige docuserie zien hoe moeilijk hij het vindt dat iedereen hem vergelijkt met zijn beroemde vader. Daardoor is hij heel hard gaan drinken en snuiven. “Ik denk dat er van mij een minder spannende Videoland-serie gemaakt kan worden dan van Dré junior, maar nee… Ik heb dat niet”, aldus Lilian.

Het gaat bij de SP ook niet alleen om haar, benadrukt Lilian. “Dat is ook dat zo’n partij een ledenpartij is, dus je bent met meer dan 30 duizend leden waarmee je over standpunten praat en waar je naartoe moet.”

Pittige sneer

Politiek verslaggever Sam Hagens deelde in de uitzending overigens nog een pittige sneer uit aan Lilian. “Je vergeet alleen wel te zeggen dat je vijf verkiezingen op rij verloren hebt. Je zal maar voor Feyenoord én de SP zijn; dan win je nooit wat”, riep hij.

Lilian lachend: “Deze heb je al van tevoren bedacht, hè!”

Jack steunt Lilian

Tafelgast Jack van Gelder is fan van Lilian. “Ik steun Lilian. Ik vind het gewoon knap dat ze nog steeds bestaansrecht hebben na vijftig jaar; dat meen ik bloedserieus.”

Hij vervolgt: “Ik zou er niet op stemmen, maar de manier waarop zij – en in eerste instantie ook haar vader – de filosofie en het idee van de partij heeft uitgedragen, vind ik bewonderenswaardig. Temeer omdat er steeds meer politici zijn die konkelen en niet recht voor de raap zijn.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u Lilian Marijnissen een sterk politica?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen