‘Klagende Wietze de Jager krijgt onderbetaald door Radio 538’

Jeroen van Inkel reageert op de speculaties over het topsalaris van de klagende 538-ster Wietze de Jager. “Als dit klopt is dat marktconform nogal onderbetaald”, zegt de dj van NPO Radio 2.

Wietze de Jager en Jeroen van Inkel © Radio 538, BNNVARA

Wietze de Jager is vorige week volop in het nieuws gekomen omdat hij in zijn radioprogramma acht minuten lang heeft geklaagd over zijn vijfdaagse werkweek. Hij wil, negen maanden nadat hij het meest prestigieuze tijdslot op Radio 538 in handen heeft gekregen, graag terug naar vier dagen per week. Het radiostation heeft hem echter keihard teruggefloten.

Wietze onderbetaald?

Hoewel Wietze links en rechts wordt afgeslacht door critici, werpt NPO Radio 2-dj Jeroen van Inkel nu een nieuw licht op de zaak. Mogelijk heeft Wietze’s onvrede iets te maken met zijn salaris. Volgens Evert Santegoeds pakt hij namelijk zo’n 300 à 400 duizend euro per jaar en Jeroen stelt nu dat dit wel een beetje aan de lage kant is.

Als dit waar is, dan krijgt Wietze onderbetaald, twittert Jeroen. “300.000 à 400.000 euro voor Wietze de Jager met de ochtendshow bij Radio 538? Als dit klopt is dat marktconform nogal onderbetaald.”

Balkenendenorm

Jeroen benadrukt overigens dat hij zelf bij de publieke omroep níet zo’n salaris pakt. “Wij bij de publieke omroep verdienen bij lange na niet dat soort bedragen. Wij hebben de balkenendenorm. De term ‘marktconform’ gaat alleen op voor de commerciëlen.”

Maar hoezo onderbetaald? Drie à vier ton per jaar is toch een megasalaris? “In 2010 was de jaaromzet van Radio 538 rond de 55 miljoen euro per jaar. De ochtendshow is het belangrijkste programma van de zender. Dus de dj Wietze de Jager die deze show draagt mag veel verdienen. Basiseconomie.”

Hij vult aan: “Cijfers van 2010 inderdaad. De omzet zal nu waarschijnlijk méér zijn.”

Kritiek van Kasper

Acteur en cabaretier Kasper van Kooten schrikt ervan. “Goed dat je het openlijk aanstipt, Jeroen. Dj’s zijn alleen nogal óverbetaald, vergeleken met bijvoorbeeld een leraar muziek. En als dit al ‘weinig’ is, wat vangt de rest dan voor plaatjes draaien? Mag ik een ludiek (serieus) voorstel doen: alle dj’s doneren 1 procent salaris aan Méér Muziek in de Klas.”

Jeroen: “Dat mag jij vinden Kasper. 😀 Als een leraar muziek echter honderdduizenden luisteraars weet te boeien zal hij/zij ook meer gaan verdienen. Hij is dan ‘artiest’. Jammer dat je het een beetje negatief ‘plaatjes draaien’ noemt. Dat is kwetsend.”

Tweet

De tweet van Jeroen:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Wietze de Jager klaagt over zijn vijfdaagse werkweek. Denkt u dat hij onderbetaald wordt door Radio 538?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Alleen Gerard Joling kan Gordon nog redden. Of toch niet? Heeft u nog zin in Geer & Goor?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen