Johan Derksen valt Ronald Molendijk aan na Glennis Grace-gelik

Johan Derksen vindt het lachwekkend dat Ronald Molendijk elk tv-optreden aangrijpt om bij Glennis Grace in d’r derrière te kruipen. “Je kunt toch niet zeggen dat het wel meevalt?!”

Ronald Molendijk en Johan Derksen © SBS 6

Ronald Molendijk heeft naast Jeroen Rietbergen nóg een BN’er-vriend die in het nieuws is vanwege wangedrag: Glennis Grace. Hij grijpt zo’n beetje ieder tv-optreden aan om in de bres te springen voor de zangeres. Zo sprak hij donderdag in HLF8 de verwachting uit dat heel Nederland straks weer met haar staat mee te zingen.

Slechte vergelijking

Het wangedrag van Glennis wordt door Ronald gebagatelliseerd. “Bij The Rolling Stones zijn er wel ergere dingen gebeurd hoor. Bij The Stones zijn gewoon mensen doodgestoken voor het podium. Die hadden ze zelf ingehuurd. En een paar jaar later staat de hele Amsterdam Arena mee te zingen”, riep hij aan tafel bij HLF8.

Johan Derksen vindt dit een heel slechte vergelijking, reageert hij in Vandaag Inside. “Deze vergelijking gaat niet helemaal op, hè? Er zijn Hell’s Angels geweest die zich inderdaad misdragen hebben voor het podium.”

Hell’s Angels

Waar heeft Ronald het precies over? Gastheer Wilfred Genee: “Ik heb het even opgezocht. Het gaat over 6 december 1966 in Californië. Toen konden ze niet aan beveiliging komen en hebben Hell’s Angels zich daarvoor opgeworpen.”

Johan: “Er is een jongen geweest die een pistool heeft getrokken. Dat was niet geladen, maar je moet tegen een Hell’s Angel geen pistool trekken.”

Wilfred: “De essentie is natuurlijk niet dat de Rolling Stones mensen hadden ingehuurd om mensen neer te steken.”

Appels met peren

Ronald zoekt gewoon manieren om Glennis’ gedrag goed te praten, aldus Johan. “Het is appels met peren vergelijken. Het slaat helemaal nergens op. Kijk, je kunt toch niet een dag nadat je Glennis Grace in alle media gehad hebt met wat ze gedaan heeft, verklaren dat het wel meeviel? Omdat het je vriendin is!”

Hij vervolgt: “Ronald doet net alsof er nog veel gekkere dingen zijn gebeurd. Ja, het kan nog gekker, maar in Nederland vinden we het al gek genoeg als een pseudo-zangeres die een Amerikaanse zangeres nadoet vechtend door de supermarkt rolt. Dat vinden wij vreemd.”

‘Klap op d’r billen’

Hélène Hendriks heeft er wel begrip voor dat Ronald achter Glennis blijft staan. “Nou, ik begrijp wel… Als mijn vriendin zoiets zou doen, zou ik het niet goedkeuren, maar ik zou haar wel altijd blijven steunen.”

Johan: “Dat is wat anders dan naar buiten toe, want ze verdient echt een paar klappen op d’r billen, hè, die Glennis. Vrijwilligers in de zaal?”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

De vriendschap van Ronald Molendijk met Glennis Grace werd niet benoemd bij HLF8. Slordig?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen