Jan de Hoop begrijpt opvolger niet: ‘Hij probeert op mij te lijken’

Jan de Hoop vindt dat Boyan Ephraim, een van zijn opvolgers bij het RTL Ontbijtnieuws, heel erg probeerde om hem te imiteren. “Hij trok daarvoor zelfs een zelfde soort trui als ik aan!”

Jan de Hoop en Boyan Ephraim © RTL

Hij was jarenlang een vaste waarde in de ochtendprogrammering van RTL 4: Jan de Hoop. Inmiddels heeft hij het ochtendnieuws verlaten en wordt zijn plekje opgevuld door jong talent. Eén van zijn opvolgers is Boyan Ephraim en over hem was Jan aanvankelijk niet heel enthousiast, onthult hij in de Nieuwe Revu.

Sneer aan Boyan

Boyan deed heel erg zijn best om op hem te lijken, vertelt Jan. “Een van mijn opvolgers, Boyan Ephraim, probeerde in het begin heel erg op mij te lijken en trok daarvoor zelfs een zelfde soort trui als ik aan. Niet doen!”

Je moet als presentator echt je eigen identiteit opbouwen, adviseert hij. “Wees vooral jezelf en trek de kleding aan die bij jou past. Alleen dan kun je echt lekker achter die desk zitten.”

Mokkenparade

Jan stond altijd bekend om zijn mok die dezelfde kleur had als zijn trui. “In de beginjaren van het Ontbijtnieuws heb ik inderdaad mijn poot stijf moeten houden om de uitzendingen in een trui met bijkleurende mok te kunnen presenteren. Dat vonden ze bij RTL maar raar.”

De presentator liet zich echter niet van de wijs brengen. “Ook de afsluitende grapjes als we overgingen naar het weerbericht waren absoluut not done, maar ik ging er stug mee door.”

Matrassenreclame

Nu Jan is gestopt op de nationale televisie verandert hij niet in een soort Henny Huisman die voor de eerste de beste meubelfabrikant reclame maakt. “Ik zeg tegen een heleboel dingen nee, zoals laatst een commercial voor matrassen dat ik kreeg aangeboden. Ik kon er veel geld mee verdienen, maar het voelde niet goed.”

Wat hij wél overweegt? “Weekblad Margriet heeft me gevraagd columnist te worden en daar denk ik nu over na. Kan ik het wel en heb ik überhaupt voldoende te melden? Ik ben daar nog niet helemaal uit.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Mist u Jan de Hoop bij het RTL Ontbijtnieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen